Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Αλ Σούχνα στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Αλ Σούχνα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Σούχνα, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε νέα στρατιωτική επιτυχία στη Συρία.

Οι τζιχαντιστές του κατέλαβαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, μετά από σφοδρές μάχες, μεγάλο μέρος της κοινότητας Αλ Σούχνα (Al Sukhna), στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία, από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Νεώτερες φωτογραφίες στο Twitter διακινούνται και ισχυρίζονται ότι το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον πλήρως την πόλη.

isis_suchna2 Η πόλη Αλ Σούχνα στην έρημο της Συρίας

48 άνθρωποι έπεσαν νεκροί. 28 από τις τάξεις των κυβερνητικών, στρατού και παραστρατιωτικών και άλλους 20 στις τάξεις των τζιχαντιστών. Οι τραυματίες και από τις δύο πλευρές ξεπερνούν τους 100.

Ο κυβερνήτης της Χομς Ταλάλ Μπαράζι επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τζιχαντιστές έχουν μπει “σε ορισμένες συνοικίες της πόλης” και ότι η επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζεται. Αυτή όμως η δήλωση έγινε νωρίτερα την Τετάρτη.

Με το ακόλουθο βίντεο, από τα περίχωρα της πόλης, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι την έχει καταλάβει:

Η πόλη Αλ Σούχνα, 320 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα ο οποίος συνδέει τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, προπύργιο των τζιχαντιστών, με την Παλμύρα, έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν κοσμήματα της Συρίας. Η Αλ Σούχνα βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων από τον Οκτώβριο του 2013, όπως και η Παλμύρα.

isis_suchna3 Φωτογραφία που αναρτήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Twitter ισχυρίζεται ότι δείχνει οχήματα του Ισλαμικού Κράτους στο κέντρο της Αλ Σούχνα.

“Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να προελάσει στην Αλ Σούχνα και κατέλαβε μεγάλα τμήματα (της πόλης) καθώς και των περιοχών γύρω από αυτήν”, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο άλλο μέτωπο, στο όρος Καλαμούν στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου, οι συριακές δυνάμεις και μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ κατέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του στρατηγικής σημασίας υψώματος Ταλάτ Μούσα από την Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Την είδηση μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση.

Σχετικά άρθρα