Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε ο υπ’ αριθμόν δύο στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Αλαα Aλ Αφρι

Σκοτώθηκε ο υπ’ αριθμόν δύο στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Αλαα Aλ Αφρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Αλαά Αλ Άφρι, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Πριν προλάβει να αναλάβει επίσημα το Ισλαμικό Κράτος, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, ο υπ’αριθμόν δύο στο Ισλαμικό Κράτος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα ο Αμπού Αλαά Αλ Άφρι (Abu Alaa Al Afri) σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Ιράκ, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή από το υπουργείο Αμύνης του Ιράκ στο BBC.

Ο Αμπτούνλ Ραχμάν Μουσταφά Μοχάμεντ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, βρισκόταν στο εσωτερικό τζαμιού στην περιοχή Ταλ Αφάρ, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Αμύνης, Ταχσίν Ιμπραήμ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τον αμερικανικό στρατό, ούτε από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος.

Τις τελευταίες εβδομάδες από τη στιγμή που ο Αλ Μπαγκνταντί τραυματίστηκε σε επιδρομή, ο Αλ Άφρι είχε αναλάβει την οργάνωση ενώ αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της μετά το θάνατο του τραυματισμένου επικεφαλής της.

Μάλιστα, ο Αλ Άφρι πραγματοποίησε ομιλία στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους την περασμένη Παρασκευή στον ίδιο τζαμί της Μοσούλης που εμφανιζόταν ο Αλ Μπαγκνταντί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δε, αυτοαποκαλέστηκε «χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους» και προειδοποίησε ότι «χειρότερες ημέρες θα έρθουν», χωρίς να διευκρινίσει την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της οργάνωσης.

Όλα έδειχναν ότι ο πρώην καθηγητής Φυσικής θα ήταν ο νέος ηγέτης των τζιχαντιστών όταν πεθάνει ο Αλ Μπαγκνταντί, υπόθεση που επιβεβαίωνε και ο σύμβουλος της ιρακινής κυβέρνησης, Χισάμ αλ Χασίμι, ο οποίος μιλώντας στο Newsweek δήλωσε με σιγουριά: «Ο Αλαά Αφρί θα είναι ο ηγέτης στο Ισλαμικό Κράτος αν ο Αλ Μπαγκνταντί πεθάνει».

Σχετικά άρθρα