Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανία κάνει… συστάσεις στα Σκόπια

Η Αλβανία κάνει… συστάσεις στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Κουμάνοβο, Σκόπια,

“Δραματικά γεγονότα που επηρέασαν την κανονικότητα των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων, ως συνέπεια και της εν μέρει εφαρμογής της Συμφωνίας της Οχρίδας”, χαρακτήρισε η αλβανική κυβέρνηση τις ένοπλες συγκρούσεις του Σαββατοκύριακου στην αλβανόφωνη πόλη Κουμάνοβο στα Σκόπια.

Με ανακοίνωσή της η αλβανική κυβέρνηση εκφράζει τη θλίψη της για τις απώλειες ζωής συνανθρώπων, επιδιώκοντας παράλληλα το “σύννεφο ασάφειας για όλες τις βαριές ώρες του Κουμάνοβο … πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο και να αντικατασταθεί από την πλήρη διαφάνεια για ό,τι συνέβη”.

“Εκτός από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, δεν έχει ακόμη καμιά πληροφορία για τις ζωές των απροστάτευτων πολιτών του Κουμάνοβο, για τη φυγή τους, τη λεηλατημένη, την καμένη και την κατεστραμμένη περιουσία τους… Προφανώς αυτή η ασάφεια δεν βοηθά στην επαναφορά της ομαλότητας”, ανέφερε η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης .

“Η κυβέρνηση της Αλβανίας ζητά από την κυβέρνηση και τις ‘μακεδονικές’ αρχές να διερευνήσουν με πλήρη διαφάνεια, γρήγορα και σε βάθος την υπόθεση … διότι αυτό θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Δημοκρατία της Αλβανίας καταδικάζει κάθε πράξη βίας, θεωρώντας τες απαράδεκτες για μια δημοκρατική κοινωνία που φιλοδοξεί την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση. Η Δημοκρατία της Αλβανίας, επίσης, θεωρεί όχι μόνο αντιπαραγωγική, αλλά επίσης απαράδεκτη για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της περιοχής, κάθε εθνοτική προκατάληψη απέναντι σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα ενόπλων … θα είναι επίσης απαράδεκτη η απώλεια της ισορροπίας σε σχέση με τα γεγονότα αυτά τα οποία δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να μετατρέψουν την πολιτική κρίση της ‘Μακεδονίας’ σε μια εθνοτική κρίση, η οποία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης.

Πρόκειται περί… κορυφαίας ανακοίνωσης. Η Αλβανία κάνει συστάσεις στα Σκόπια για σεβασμό των ανθρωπίνων και εθνοτικών δικαιωμάτων, ενώ δεν παραλείπει να “προειδοποιήσει” τα Σκόπια και με… διάλυση! Το ένα κράτος κατσικοκλέφτης κάνει συστάσεις στον άλλο κατσικοκλέφτη…

Σχετικά άρθρα