Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για εισβολή στη Λιβύη – Συνεδριάζουν οι Υπουργοί Άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για εισβολή στη Λιβύη – Συνεδριάζουν οι Υπουργοί Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες,

Οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας συνεδριάζουν την Κυριακή ώστε να εξετάσουν τι είδους στρατιωτική επιχείρηση θα θέσουν σε εφαρμογή προκειμένου να καταπολεμήσουν την παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Μεσόγειο, αλλά και τρόπους να ενισχύσουν την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα.

Από τις παραπάνω χώρες η μόνη που έχει κάποιον σοβαρό στρατό είναι η Γαλλία. Οι υπόλοιπες είναι για γελάει ο πλανήτης, εξάλλου ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι “οι κότες είναι πιο αξιόμαχες από τον ευρωπαϊκό στρατό”.

Πραγματικά, οι μόνες χώρες που έχουν αξιόμαχο στρατό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ελλάδα.

Οι εν λόγω υπουργοί Άμυνας των πέντε χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στο Λοριέν της Βρετάνης για την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης στις 10 Μαΐου 1945, δύο ημέρες μετά την πτώση του Γ’ Ράιχ. Η συνάντησή αυτή αποσκοπεί στην προετοιμασία τους για το συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας που είναι προγραμματισμένο για τις 18 Μαΐου.

Η Ευρώπη θέλει να εισβάλει στη Λιβύη και η αφορμή είναι η καταπολέμηση της παράνομης λαθρομετανάστευσης. Μάλιστα, όπως το παρουσιάζουν, “έπειτα από μια σειρά τραγικών ναυαγίων πλοιαρίων που μετέφεραν μετανάστες”, οι πέντε υπουργοί «θα εξετάσουν τους πιθανούς τρόπους για την ανάληψη μιας ευρωπαϊκής (στρατιωτικής) δράσης» στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Η εισβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη θα γίνει για να καταπολεμηθούν οι διακινητές μεταναστών.

Κατά την έκτακτη σύνοδό τους στις 24 Απριλίου οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να ζητήσουν την έγκριση του ΟΗΕ για να ξεκινήσουν στρατιωτική δράση εναντίον των διακινητών μεταναστών στη Λιβύη.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι αναμένεται να παρουσιάσει τις αδρές γραμμές του σχεδίου αυτού αύριο Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σκοπεύει να αναχαιτίζει και να καταστρέφει τα πλοία που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να μεταφέρουν ως τα ανοικτά τους μετανάστες όπου τους αφήνουν στην τύχη τους, προσκόπτει στο διεθνές δίκαιο που δεν της επιτρέπει να εισέρχεται στα χωρικά ύδατα της Λιβύης ή να αναχαιτίζει ένα πλοίο που έχει σημαία χωρίς διεθνές ένταλμα.

Αναμένοντας το πράσινο φως από τον ΟΗΕ, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας, οι Ευρωπαίοι ίσως να δράσουν εναντίον των πλοίων που δεν φέρουν σημαία.

Σε κάθε περίπτωση θα ξεκινήσουν από το πιο απλό: να μοιράζονται δηλαδή τις πληροφορίες που διαθέτουν για τους διακινητές, επεσήμαναν ευρωπαϊκές πηγές.

Επίσης η παρακολούθηση από αέρος και μέσω ραντάρ ενδέχεται να συμπληρώσει τις πληροφορίες που συλλέγονται από τα πλοία που περιπολούν τη Μεσόγειο, κυρίως στο πλαίσιο της επιχείρησης Τρίτων.

Θα πρέπει να μπορέσουμε «να εντοπίσουμε τις περιοχές αναχώρησης, (να γνωρίσουμε) την κατάσταση ασφαλείας επί τόπου» και να δημιουργήσουμε «μια πολυεθνική ομάδα αξιωματικών» που θα σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις, εξήγησε μια γαλλική στρατιωτική πηγή.

Με άλλα λόγια, να σας το πούμε εμείς. Ετοιμάζονται για εισβολή στη Λιβύη από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η ανατροπή του Καντάφι. Οι Γάλλοι -ιδιαίτερα- είχαν βάλει στο μάτι τη Λιβύη. Οι αποικιοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης θέλουν να επιστρέψουν στην Αφρική, το τζιχαντιστικό χάος που έχει ξεσπάσει μετά την ανατροπή των σοσιαλιστών “δικτατόρων” της βορείου Αφρικής (πανηγύριζαν τότε στην Ελλάδα με την αραβική άνοιξη ΣΥΡΙΖΑίοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑίοι και άλλοι άσχετοι με τη γεωπολιτική και συνήθως χρήσιμοι ανόητοι), δίνει όλες τις αφορμές για να εγκαθιδρυθεί η νέα ευρωπαϊκή αποικιοκρατία στις χώρες από τις οποίες εκδιώχθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχετικά άρθρα