Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στη Χαμάς μέσα στη Γάζα

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στη Χαμάς μέσα στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χαν Γιουνίς,

Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζονται ότι την Παρασκευή εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους σε στρατόπεδο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, η τζιχαντιστική παλαιστινιακή οργάνωση που αποκαλείται “Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία στην Ιερουσαλήμ”, αναφέρεται ότι βομβάρδισαν με όλμους στρατόπεδο της Χαμάς στην περιοχή Χαν Γιουνίς (Khan Yunis) στη νότια Γάζα.

Η Χαν Γιουνίς (Khan Yunis, κυριολεκτικά Χάνι του Ιωνά) είναι πόλη και παρακείμενο στρατόπεδο προσφύγων στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.

Μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι άκουσαν εκρήξεις κοντά στη Χαν Γιουνίς.

Νωρίτερα είχε εξαπολυθεί βομβιστική επίθεση στο Αρχηγείο Ασφαλείας της Χαμάς στη Γάζα, ύστερα από απειλητικό μήνυμα τζιχαντιστών.

Δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς συνέλαβαν τον προηγούμενο μήνα στη Γάζα έναν Σαλαφιστή ηγέτη, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και βρίσκεται σε επαφή με τζιχαντιστές.

Τζιχαντιστές στη Γάζα είχαν και στο παρελθόν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις της ύπαρξής τους. Μέχρι που την Τρίτη 5 Μαΐου είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες του παλαιστινιακού πυρήνα τζιχαντιστών στη Γάζα: Το Ισλαμικό Κράτος φωτογραφίζεται μέσα στη Γάζα – Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές

Σχετικά άρθρα