Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόπια: Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουμάνοβο μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών (βίντεο)

Σκόπια: Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουμάνοβο μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Βίντεο, Κουμάνοβο, Σκόπια,

Οι μάχες στην αλβανόφωνη πόλη Κουμάνοβο στα Σκόπια, μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών και Σκοπιανών, που ξέσπασαν στις 04.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεχίζονται αμείωτες μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως διαβάζουμε στο Twitter, πολλοί κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να την εγκαταλείψουν με κάθε μέσο τρόπο και αυτό αφορά τόσο την αλβανική πλειονότητα όσο και τη βουλγάρικη μειονότητα (ψευδομακεδόνες) των κατοίκων της πόλης.

Στο βίντεο βλέπετε αμάχους να απομακρύνονται από την πόλη με τα πόδια:

Στο επόμενο βίντεο τεθωρακισμένα της Αστυνομίας φέρνουν αμάχους από τις περιοχές που μαίνονται οι μάχες:

Σπίτια καίγονται, εκρήξεις από χειροβοβμίδες ακούγονται, πράγμα που σημαίνει ότι διεξάγονται άγριες μάχες ενώ ελέγχεται πλέον η πληροφορία εάν οι ένοπλοι αντάρτες είναι μόνο 70 στον αριθμό.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Επισήμως η κυβέρνηση των Σκοπίων μιλά για ενόπλους με στολές, δίχως να προσδιορίζει την εθνικότητα ή την προέλευσή τους. Αρκετοί Σκοπιανοί, όπως διαβάζουμε στο Twitter, υποπτεύονται ότι μπορεί να μην είναι Αλβανοί αυτονομιστές οι μαχητές που ξεκίνησαν τις μάχες στην πόλη, λένε ότι μπορεί να πρόκειται και για προβοκάτσια της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Οι τελευταίες απώλειες που έγιναν γνωστές και όχι από επίσημες πηγές μιλάνε για 3 νεκρούς Σκοπιανούς αστυνομικούς, 12 τραυματίες αστυνομικούς, 20 τραυματίες πολίτες. Από την πλευρά των ενόπλων που μάχονται ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας πληροφορίες για απώλειες δεν έχουμε.

Το Κουμάνοβο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τα Σκόπια και λίγο νοτιότερα από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία και το Κόσοβο.

Σχετικά άρθρα