Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Drone “τίναξε στον αέρα” σημαντικό ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Drone “τίναξε στον αέρα” σημαντικό ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Νασρ Ιμπν Αλί Αλ Άνσι, Τζιχαντιστές, Υεμένη,

Ένας σημαντικός οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος Drone, σύμφωνα με το CNN.

Νεκρός είναι ο τζιχαντιστής εμίρης Νασρ Ιμπν Αλί Αλ Άνσι (Nasr Ibn Ali Al Ansi).

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο Αλ Άνσι είναι νεκρός, αλλά δεν αποκάλυψε ούτε το πότε σκοτώθηκε, ούτε εάν χτυπήθηκε από Drone.

Ο Νασρ Ιμπν Αλί Αλ Άνσι είναι ο οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα που με μακροσκελή του δήλωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Δώδεκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας από τις σφαίρες των δύο τζιχαντιστών στις 7 Ιανουαρίου, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο πήραν εκδίκηση για τα σκίτσα που σατίριζαν τον Προφήτη Μωάμεθ.

Ο Νασρ Ιμπν Αλί Αλ Άνσι στη δήλωσή του μετά την επίθεση στη γαλλική εφημερίδα, είχε κατηγορήσει τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και είχε ζητήσει από όλους τους ισλαμιστές στην Ευρώπη να γίνουν τζιχαντιστές και να μεταφέρουν τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) μέσα στις δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα SITE, ο Αλ Άνσι σκοτώθηκε τον προηγούμενο μήνα σε επίθεση Drone στην πόλη Μουκάλα στην Υεμένη.

Ο θάνατος του Αλ Άνσι θεωρείται σημαντικό πλήγμα στην Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα