Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Οι κότες είναι πιο μάχιμες από τον Ευρωπαϊκό στρατό!

Γιούνκερ: Οι κότες είναι πιο μάχιμες από τον Ευρωπαϊκό στρατό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκός Στρατός, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Κότες… φέρνει στο μυαλό του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν σκέφτεται τον ευρωπαϊκό στρατό!

Όπως αναφέρει το star.gr, o κ.Γιούνκερ, ο οποίος είναι γνωστός για τα ευφυολογήματα και το χιούμορ του, παρομοίασε τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με… κότες, παραδεχόμενος μάλιστα την ανικανότητα της ΕΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα της άμυνας .

«Το λέω απλά: οι 28 στρατοί δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων… Μια ορδή από κότες είναι ένας σχηματισμός μάχης σώμα με σώμα, αν συγκριθεί με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στη διάρκεια συζήτησης που οργανώθηκε από τον γερμανικό ραδιοσταθμό WDR στις Βρυξέλλες.

«Η κατάσταση της προετοιμασίας των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων είναι πολύ διαφορετική από χώρα σε χώρα», δήλωσε, εκφράζοντας τη λύπη του γι’ αυτό.

O κ.Γιούνκερ ανέφερε ως παράδειγμα την αγορά στρατιωτικού υλικού, όπου οι Ευρωπαίοι δρουν μεμονωμένα, παρά την υπόσχεσή τους να βελτιώσουν τις από κοινού αγορές που πρέπει να ευνοούν την ευρωπαϊκή βιομηχανία.

«Ένας ευρωπαϊκός στρατός… δεν είναι κάτι που μπορούμε να δημιουργήσουμε μέχρι αύριο το πρωί στις 11, ξεκινώντας από το τίποτε», παραδέχθηκε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος σε παλιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει πως «ένας κοινός στρατός όλων των Ευρωπαίων θα έκανε τη Ρωσία να καταλάβει ότι είμαστε σοβαροί όταν πρόκειται να υπερασπίσουμε τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Δεν αισθάνεται κανείς προθυμία» εκ μέρους των Ευρωπαίων, πρόσθεσε εκφράζοντας τη λύπη του γι’ αυτό, αν και όπως είπε βλέπει ορισμένες μικρές αλλαγές στην στάση κάποιων κρατών.

Καθώς δεν υπάρχει μια Ευρώπη ισχυρή σε θέματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, «είναι κατανοητό το γεγονός ότι οι χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης έχουν εμπιστοσύνη κυρίως στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τη Μόσχα βρίσκονται σε κακή κατάσταση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δεν απέφυγε να μιλήσει και για τη χώρα του, η οποία «διαθέτει έναν στρατό 771 ατόμων, του υπουργού Αμύνης περιλαμβανομένου».

ΠΗΓΗ: star.gr

Σχετικά άρθρα