Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στη Συρία: Χεζμπολάχ και Κυβερνητικοί πετσοκόβουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα

Μακελειό στη Συρία: Χεζμπολάχ και Κυβερνητικοί πετσοκόβουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Δεκάδες τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, έπεσαν νεκροί από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με τον Λίβανο, σε μια κοινή επιχείρηση με τη σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η επιχείρηση διευκόλυνε την οργάνωση να ανακαταλάβει τα Υψώματα της Κάρνα.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα διατηρούσαν θέσεις στα Όρη Καλαμούν κι από εκεί έπλητταν θέσεις τόσο του συριακού στρατού όσο και της Χεζμπολάχ, βασικού συμμάχου της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα δεσμεύθηκε ότι οι άντρες του, μαζί με τους Σύρους συμμάχους τους, θα ξεκαθαρίσουν την περιοχή από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές, κόβοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού τους.

Ήδη την Τετάρτη μαχητές της Χεζμπολάχ έπληξαν σύναξη ηγετικών στελεχών του Μετώπου Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, στη συριακή πλευρά των συνόρων, προκαλώντας σοβαρές απώλειες.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόνο το Tribune σας είχε ενημερώσει από το πρωί της Τετάρτης για τον στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέλαβε η Χεζμπολάχ από το Ιράν για να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στους τζιχαντιστές: Το Ιράν έστειλε στη Χεζμπολάχ 100 τζιπ για πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη φωτογραφία μαχητές της Χεζμπολάχ χαιρετάνε με ναζιστικό (για κάποιους… “αρχαιοελληνικό”) χαιρετισμό το λάβαρο της οργάνωσής τους.

Σχετικά άρθρα