Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και όμως μπορεί να γίνει: Οδικώς Λονδίνο – Νέα Υόρκη μέσω Ρωσίας!

Και όμως μπορεί να γίνει: Οδικώς Λονδίνο – Νέα Υόρκη μέσω Ρωσίας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ρωσία,

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη; Φυσικά αεροπορικώς. Αν όμως δεν σας αρέσουν τα εύκολα;

Ενώ λοιπόν μία πτήση που συνδέει την πρωτεύουσα της Αγγλίας με την αμερικάνικη μεγαλούπολη διαρκεί γύρω στις 7 ώρες, αν προτιμάτε την περιπέτεια, ίσως σύντομα να υπάρξει και δεύτερη επιλογή: να πάτε οδικώς!

Πρόκειται για ιδέα των Ρώσων και συγκεκριμένα το προέδρου της Russian Railways, Vladimir Yakunin. Τι προτείνουν λοιπόν; Το απίστευτο! Να δημιουργηθεί ένας ατελείωτος αυτοκινητόδρομος, που μόνο στο κομμάτι της ηπειρωτικής Ρωσίας, θα πρέπει να έχει μήκος άνω των 10.000 km!

Το πλάνο που παρουσιάστηκε στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στη Μόσχα, δεν διευκρινίζει αν το πέρασμα από τη Σιβηρία στην Αλάσκα θα γίνει με τούνελ ανάλογο της Μάγχης ή με γέφυρα… για Γκίνες αφού θα πρέπει να απλώνεται σε απόσταση 88 χιλιομέτρων – σε σημείο του πλανήτη με δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, δεν έγινε λόγος για το συνολικό προϋπολογισμού ενός τέτοιου project αλλά και για τους λόγους για τους οποίους θα πειστούν πιθανοί επενδυτές πως θα έχουν πράγματι κάτι να κερδίσουν δημιουργώντας αυτό τον αυτοκινητόδρομο που σε ένα μεγάλο του μέρος, θα ακολουθεί τον περίφημο Τρανσιβηρικό που συνδέει τη Μόσχα με τον Ειρηνικό ωκεανό.

Αν πάντως μπορέσει κανείς να ολοκληρώσει το ασιατικό κομμάτι αυτής της περιπέτειας που περιλαμβάνει τρεις Ηπείρους, η διαδρομή που θα διασχίζει τον Καναδά καθώς και μέρος των ΗΠΑ πριν φτάσει κανείς στο… τέρμα της Νέας Υόρκης, θα είναι παιχνιδάκι.

Πηγή: newsauto.gr

Σχετικά άρθρα