Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπουνιές και τραυματισμοί στη τουρκική βουλή

Μπουνιές και τραυματισμοί στη τουρκική βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπουλέντ Τεζκάν, Οκτάι Σαράλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Άγριο ξύλο στο τουρκικό κοινοβούλιο, με έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης να καταλήγει τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όταν η συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος εκτροχιάστηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μπουλέντ Τεζκάν, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) υποστήριξε ότι ο γιος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει την κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης ήταν οι βουλευτές να έρθουν στα χέρια και, μέσα στην αναταραχή, ο Οκτάι Σαράλ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (AKP), γρονθοκόπησε τον ομιλητή.

Ο Μπουλέντ Τεζκάν τραυματίστηκε στο μάτι καθώς έσπασαν τα γυαλιά του και μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της αντιπολίτευσης και του AKP.

Πριν από δέκα ημέρες είχαν σημειωθεί και πάλι επεισόδια μεταξύ βουλευτών οι οποίοι αντάλλαξαν ύβρεις και χτυπήματα. Η αντιπολίτευση διαφωνεί με το νομοσχέδιο, το οποίο θεωρεί αντισυνταγματικό, καθώς θα δώσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης τη δυνατότητα να έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά στο διορισμό των δικαστών.

Σχετικά άρθρα