Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική ταφόπλακα για τον Ολάντ οικονομία και ανεργία

Πολιτική ταφόπλακα για τον Ολάντ οικονομία και ανεργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ,

Ταφόπλακα για το πολιτικό μέλλον του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ,αποτελούν οι κακές επιδόσεις του στους τομείς της ανεργίας και της οικονομίας, με περισσότερους από 8 στους 10 Γάλλους πολίτες να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο CSA για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Atlantico, το 81% των ερωτηθέντων βλέπουν αρνητικά τη θητεία του Ολάντ στην εξουσία.

Βασικοί λόγοι για την κακή εικόνα του Ολάντ στους Γάλλους ψηφοφόρους είναι η έλλειψη επιδόσεων στην οικονομία και τις κοινωνικές υποθέσεις έχει σημαντικό αντίκτυπο, η αδυναμία του να μειώσει την ανεργία, καθώς και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών που επήλθε με τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε εκ νέου τον Μάρτιο, γεγονός που δείχνει ότι τα οικονομικά στοιχεία που σταδιακά βελτιώνονται δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε οφέλη στην αγορά εργασίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης. Ο Ολάντ έχει δηλώσει, ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία το 2017, αν το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει μειωθεί αισθητά μέχρι τότε.

Σχετικά άρθρα