Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε σε ποια χώρα δεν υπάρχουν καθόλου φόροι (βίντεο)

Δείτε σε ποια χώρα δεν υπάρχουν καθόλου φόροι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ευρώπη, Φορολογία,

Όταν o Vit Jedlicka ανακήρυξε την ίδρυση ενός νέου μικρο-έθνους δεν είχε φανταστεί το πόσο άμεση θα ήταν η ανταπόκριση χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Η Liberland βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο κομμάτι γης, στη νότια Ευρώπη, και ιδρύθηκε επίσημα στις 13 Απριλίου, συμβολική ημερομηνία-φόρος τιμής στα γενέθλια του Thomas Jefferson.

Η Liberland είναι ένα αυτο-αποκαλούμενο «μικρο-έθνος», μικρότερο και από το Βατικανό και το Μονακό. Καταλαμβάνει μόλις εφτά τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μια περιοχή μεταξύ Σερβίας και Κροατίας, στα δυτικά του Δούναβη. Στη Liberland δεν υπάρχουν φόροι, ούτε κρατικές υπηρεσίες. Έχει τον δικό της ύμνο και τη δική της σημαία.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Liberland, ο ιδρυτής του μικρο-έθνους επωφελήθηκε από μια συνοριακή διαφωνία μεταξύ Κροατίας και Σερβίας, καθώς καμιά από τις δύο χώρες δεν έχει διεκδικήσει ως τώρα το σημείο. Επομένως, ήταν terra nullius, μια ουδέτερη ζώνη, μέχρι τη στιγμή που ο Vít Jedlicka άδραξε την ευκαιρία και διαμόρφωσε τη Liberland, ορίζοντας τα σύνορά της με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμβαίνει στα εδάφη ούτε της Κροατίας ούτε της Σερβίας.

Το μότο της Liberland είναι «Να ζεις και να επιτρέπεις στον άλλο να ζει». Βασικό πρόταγμα του ιδρυτή είναι η προσωπική και οικονομική ελευθερία των πολιτών, η οποία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, το οποίο περιορίζει σημαντικά τη δύναμη και την παρεμβατικότητα του κράτους.

Μάλιστα, ο ιδρυτής της νέας χώρας, ο Τσέχος φιλελεύθερος πολιτικός, που συντάσσεται με τους Ευρωσκεπτικιστές, Vit Jedlicka, την περιγράφει ως μια ευκαιρία να ζήσει κάποιος «με την ελάχιστη φορολογία και τις ελάχιστες ρυθμίσεις».

Οι μόνες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ιθαγένειας είναι οι αιτούντες να σέβονται τα ατομικά δικαιώματα, τις απόψεις των άλλων και την ιδιωτική υπηρεσία και να μην έχουν ποινικό μητρώο ή παρελθόν σε ναζιστικό ή Kομμουνιστικό Κόμμα.

Δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι σεξουαλικές προτιμήσεις ή άλλα προσωπικά δεδομένα, είναι δεκτοί τόσο οι πλούσιοι όσο και οι φτωχοί, από κάθε χώρα και τάξη.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Jedlicka, «δεν κάνουμε αχρείαστες ερωτήσεις σχετικά με την σεξουαλικότητα ή προσωπικά ζητήματα. Είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία για όλους. Τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι έρχονται κοντά από την ιδέα της ελευθερίας».

Σχετικά άρθρα