Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές και “μετριοπαθείς” έσφαξαν Αλεβίτες στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ

Τζιχαντιστές και “μετριοπαθείς” έσφαξαν Αλεβίτες στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αλεβίτες, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τα ξημερώματα της Κυριακής δεκάδες άμαχοι σφαγιάστηκαν από τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές (που στηρίζει η Δύση) και τους συμμάχους τους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ της βορειοδυτικής Συρίας, που καταλήφθηκε από την Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) το Σάββατο.

Συνολικά 30 άνθρωποι, κυρίως γυναίκας και παιδιά, σφαγιάστηκαν από τα δολοφονικά τέρατα της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και του FSA, που μάχεται με αμερικανικές στολές και όπλα και χρηματοδοτείται ανοιχτά από την Τουρκία.

Τα γυναικόπαιδα είχαν κρυφτεί στα σπίτια τους για να φυλαχτούν από τους τζιχαντιστές που εισέβαλαν στην πόλη τους ερχόμενοι από το έδαφος της Τουρκίας.

Οι άμαχοι σφαγιάστηκαν τόσο για παραδειγματισμό, όσο και για τη θρησκεία τους, επειδή ήταν Αλεβίτες.

Οι Αλεβίτες είναι αίρεση του Ισλάμ, αλλά διαφέρει σε τόσο μεγάλο βαθμό που θεωρούνται ξεχωριστή θρησκεία. Πολλές από τις δοξασίες τους προέρχονται από τον Πλατωνισμό, τους Γνωστικούς, τιμούν τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγιά. Είναι υπέρμαχοι της θρησκευτικής ελευθερίας, της ισότητας των δύο φύλων, της μονογαμίας, τιμούν ιδιαιτέρως την εργασία και δεν προσεύχονται σε τζαμιά αλλά σε οίκους συναθροίσεως.

Ο Άσαντ, ο πρόεδρος της Συρίας, είναι Αλεβίτης.

Αλεβίτες υπάρχουν και στην Τουρκία, είναι περίπου το 20% του πληθυσμού. Αλεβίτες υπάρχουν και στην Ελλάδα, αφού πολλοί Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Αλεβίτες. Δυστυχώς και μέσα στη χώρα μας, την Ελλάδα, οι Αλεβίτες καταπιέζονται και τρομοκρατούνται από το τουρκικό Προξενείο και τα τσιράκια του στη Θράκη.

Οι Αλεβίτες, λόγω των πεποιθήσεών τους που είναι πιο κοντά στον Ελληνισμό παρά στο Ισλάμ, διώκονται με μένος από τους φανατικούς Σουνίτες.

Σχετικά άρθρα