Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε μαχητικό της Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε μαχητικό της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο Khalkhalah, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουέιντα (Ας Σουγουαΐντα), Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε την Παρασκευή ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, κοντά σε ένα ένα στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο στη νότια Συρία. Σύμφωνα με λογαριασμούς φιλικούς προς το Ισλαμικό Κράτος στο Twitter, οι τζιχαντιστές συνέλαβαν τον πιλότο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε ανατολικά του αεροδρομίου Καλκαλάχ (Khalkhalah), στην επαρχία της Σουέιντα (Sweida), της οποίας ο πληθυσμός είναι Δρούζοι και οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να μην εμπλακούν στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι ένα στρατιωτικό αεροπλάνο έπεσε, αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων και ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση να καταλάβει το αεροδρόμιο της Σουέιντα στις 11 Απριλίου, αλλά οι κυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές διατηρώντας τον έλεγχό του.

Σχετικά άρθρα