Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα είχε στόχο το Βατικανό – Συνελήφθησαν 18 τζιχαντιστές στην Ιταλία

Η Αλ Κάιντα είχε στόχο το Βατικανό – Συνελήφθησαν 18 τζιχαντιστές στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βατικανό, Βίντεο, Ισλαμιστές, Ιταλία, Καθολική Εκκλησία, Ρώμη, Σαρδηνία, Τζιχαντιστές,

Στόχο το Βατικανό είχαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που συνελήφθησαν από την ιταλική Αστυνομία στη Σαρδηνία και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, η ιταλική Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε όλη την Ιταλία για τη σύλληψη 18 υπόπτων τζιχαντιστών που φέρεται να έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Μερικοί από αυτούς συνελήφθησαν στη Σαρδηνία, περιλαμβανομένου και του πνευματικού ηγέτη της ομάδας, αλλά άλλοι πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Δείτε βίντεο από τις συλλήψεις που ανάρτησε στο YouTube η ιταλική Αστυνομία:

Ο εισαγγελέας Μάουρο Μούρα δήλωσε πως σύμφωνα με υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση στο Βατικανό και πως ένας επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας είχε φθάσει στη Ρώμη.

Ο Μούρα είπε πως τα σχέδια επίθεσης δεν προχώρησαν ποτέ και πως ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας έφυγε από την Ιταλία, αν και δεν είναι σαφές για ποιο λόγο. Είπε πως από τις τηλεφωνικές συνομιλίες υπάρχουν “ενδείξεις για προετοιμασία μιας πιθανής επίθεσης”.

“Δεν έχουμε αποδείξεις, έχουμε ισχυρές υποψίες”, είπε ο Μάριο Κάρτα, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ηγείται των ερευνών, όταν του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για μία πιθανή επίθεση εναντίον της Αγίας Έδρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες οι ερευνητές άκουσαν τους τζιχαντιστές να λένε ότι θα εξαπέλυαν έναν “μεγάλο τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στην Ιταλία”.

Από τις συνομιλίες συνάγεται επίσης πως ένας από τους στόχους μπορεί να ήταν το Βατικανό.

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές έδειξαν ακόμη ότι δύο από τους υπόπτους ήταν μέρος ενός δικτύου που προστάτευε τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, ανέφερε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο Πασκουάλε Ερίκο, επκεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σάσαρι, δήλωσε ότι τα 18 εντάλματα σύλληψης εκτελούνται σε όλη την Ιταλία. Οι ύποπτοι κατηγορούνται επίσης για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών κινημάτων στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν.

Σχετικά άρθρα