Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μεγάλη σφαγή των παιδιών στην Υεμένη – Δεκάδες νεκρά και ακρωτηριασμένα

Η μεγάλη σφαγή των παιδιών στην Υεμένη – Δεκάδες νεκρά και ακρωτηριασμένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UNICEF, Αεροπορικές Επιδρομές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παιδιά, Παιδιά Στρατιώτες, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Από τις 26 Μαρτίου, που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί που έχει εξαπολύσει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 115 παιδιά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία, η γνωστή σε όλους μας UNICEF, αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών στις 26 Μαρτίου από τη Σαουδική Αραβία εναντίον των Σιιτών ανταρτών Χούτι, “τουλάχιστον 115 παιδιά σκοτώθηκαν και 172 έχουν ακρωτηριαστεί”.

Οι απώλειες αυτές έχουν καταμετρηθεί από τις 26 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF, Κριστόφ Μπουλιεράκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, ότι από τα 115 παιδιά, τα 64 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών και 26 από πυρομαχικά που δεν είχαν εκραγεί ή από νάρκες.

Εβδομήντα ένα παιδιά σκοτώθηκαν στη Βόρεια και 44 στη Νότια Υεμένη.

Όμως ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί γίνονται ακόμη επαληθεύσεις, δήλωσε ο Μπουλιεράκ.

Η UNICEF ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 140 παιδιά έχουν στρατολογηθεί (παιδιά στρατιώτες) από τις ένοπλες οργανώσεις αφότου ξεκίνησε η αναζωπύρωση της βίας.

yemeni_paidia_stratiotes

Στις 9 Απριλίου, ο εκπρόσωπος της UNICEF στην Υεμένη Ζιλιέν Χαμέις, είχε εξηγήσει πως το ένα τρίτο των μαχητών ενόπλων οργανώσεων είναι παιδιά (κάτω των 18 ετών).

Η κατάσταση εξηγείται κυρίως για πολιτιστικούς λόγους σε μία χώρα όπου “η επίδειξη του ανδρισμού περνά μέσα από τον χειρισμό των όπλων”, είπε.

Σχετικά άρθρα