Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη 24χρονος τζιχαντιστής στο Παρίσι – Θα χτύπαγε εκκλησίες

Συνελήφθη 24χρονος τζιχαντιστής στο Παρίσι – Θα χτύπαγε εκκλησίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν έναν βαριά οπλισμένο 24χρονο Αλγερινό τζιχαντιστή, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις σε εκκλησίες στο Παρίσι.

Ο άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, φέρεται να εμπλέκεται και στον φόνο μιας νεαρής γυναίκας, της 33χρονης Ορελί Σατελέν (Aurelie Chatelain), γυμνάστριας, που βρέθηκε νεκρή την Κυριακή στο αυτοκίνητό της σε προάστιο του Παρισιού γαζωμένη από σφαίρες.

Ο άνδρας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, πριν συλληφθεί από την αντιτρομοκρατική πυροβόλησε το πόδι του.

Αρχικά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ήταν θύμα ένοπλης επίθεσης από εγκληματικά στοιχεία. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ανακαλύψουν μέσα στο αυτοκίνητό του ένα καλάσνικοφ και ένα αυτόματο πιστόλι.

Επίσης είχε στην κατοχή του αστυνομικά περιβραχιόνια, τα οποία θα του επέτρεπαν να υποκριθεί τον αστυνομικό με πολιτικά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο φοιτητικό του δωμάτιο, οι Αρχές βρήκαν τρία αυτόματα όπλα, πιστόλια και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Επίσης είχε τζιχαντιστικές σημαίες, τζιχαντιστικά βιβλία, ψεύτικα διαβατήρια, ενώ είχε καταστρώσει και σχέδια για να εξαπολύσει επιθέσεις σε μία ή δύο εκκλησίες στο Παρίσι.

Ο 24χρονος είναι Αλγερινός υπήκοος και σπούδαζε τεχνικός υπολογιστών στο Παρίσι. Επίσης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Θεωρούνταν ύποπτος να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος για αυτό και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο 24χρονος είχε μεταναστεύσει στη Γαλλία το 2009 και τον βοηθούσε οικονομικά η αδελφή του, η οποία επίσης ζει στο Παρίσι. Η Αστυνομία έκανε διεξήγαγε έρευνες και στο σπίτι της αδελφής.

Σχετικά άρθρα