Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταδικάστηκαν σε θάνατο ακόμα 22 ισλαμιστές στην Αίγυπτο

Καταδικάστηκαν σε θάνατο ακόμα 22 ισλαμιστές στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ισλαμιστές,

Σε θάνατο καταδικάστηκαν την Τρίτη στην Αίγυπτο 22 Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Οι ισλαμιστές κρίθηκαν ένοχοι για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα σε περιοχή έξω από το Κάιρο το 2013.

Η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός, σημειώθηκε την περίοδο που η χώρα συγκλονιζόταν από κύμα ισλαμιστικής βίας που ξέσπασε έπειτα από την ανατροπή από τον στρατό του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Egypt-death-sentences

Σε έναν άλλον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι ανήλικος, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Συνήγορος των καταδικασθέντων ισλαμιστών δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση.

Οι αιγυπτιακές Αρχές έχουν φυλακίσει χιλιάδες μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων και τα δικαστήρια της χώρας έχουν καταδικάσει εκατοντάδες σε θάνατο.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εκτός νόμου Μουσουλμανική Αδελφότητα συνιστά μια μεγάλη απειλή για την ασφάλεια της Αιγύπτου, ενώ είναι γνωστό ότι αποτελεί φυτώριο τζιχαντιστών.

Οι 22 ισλαμιστές καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και καταστροφή δημόσιων εγκαταστάσεων.

Ο δικαστής ο οποίος προήδρευε του δικαστηρίου που καταδίκασε σε θάνατο τους 22 κατηγορούμενους ήταν ο Μοχάμεντ Νάγκι Σεχάτα, ο οποίος έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις μαζικές φυλακίσεις από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη ισλαμιστών αλλά και φιλελεύθερων αντιφρονούντων.

Την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί μια σημαντική ετυμηγορία κατά του Μόρσι, ο οποίος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για “υποκίνηση σε ανθρωποκτονία” των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης τον Δεκέμβριο του 2012 όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Σχετικά άρθρα