Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε το παριζάκι και τους κύβους μαγειρικής

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε το παριζάκι και τους κύβους μαγειρικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κύβοι Μαγερικής, Παριζάκι, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε σε όλα τα καταστήματα τροφών στη Ράκα (Συρία) να πουλάνε κονσέρβες με κρέας (παριζάκι) και κύβους μαγειρικής “Maggi”, διατάζοντας τους ιδιοκτήτες των μπακάλικων και άλλων καταστημάτων τροφίμων να ξεφορτωθούν τα αποθέματα αυτών των τροφών, πουλώντας τα εκτός των συνόρων του “Χαλιφάτου”.

Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν βαριές ποινές από πρόστιμα έως μαστίγωμα, μέχρι και φυλάκιση.

Επιπλέον, το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε και τα ενεργειακά ποτά (αυτά που “δίνουν φτερά”) επειδή περιέχουν τοξικές και επικίνδυνες ουσίες για την υγεία των υπηκόων του.

Πολλοί από τους κατοίκους στις κατεχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές θεωρούν “αστείες” τις διακηρύξεις των τζιχαντιστών, ότι νοιάζονται για την υγεία των ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που μας κόβουν τα κεφάλια ανησυχούν μην πάθουμε… καρκίνο!

Ειδικά στην περίπτωση των ενεργειακών ποτών οι τζιχαντιστές έκαναν μεγάλη κατανάλωση. Ιδιοκτήτης καταστήματος είπε στο σάιτ “Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά” (Raqqa is Being Slaughtered Silently), ότι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αγόραζαν κασόνια από ενεργειακά ποτά, “που δίνουν φτερά”, για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν εξαίρεσε καμία φίρμα από τα παραπάνω προϊόντα. Δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι οι εταιρείες που τα παράγουν δεν ακολουθούν τους κανόνες του Ισλάμ σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Υγεία και το πώς πρέπει να σφάζονται τα ζώα.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε διορία στους καταστηματάρχες να πουλήσουν όλα αυτά τα προϊόντα που έχουν στην κατοχή τους σε περιοχές εκτός του ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους, αφού οι άνθρωποι που ζουν εκτός “Χαλιφάτου” (ακόμα και οι μουσουλμάνοι) είναι άπιστοι και αποστάτες και μπορούν να τα καταναλώσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός, που το Ισλαμικό Κράτος έκαψε στα περίχωρα του Χαλεπιού τρόφιμα, που είχαν σταλεί ως ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δύση για τους αμάχους της Συρίας. Τα τρόφιμα (κοτόπουλα) είχαν ετικέτες που ανέφεραν ότι τα πτηνά είχαν σφαγιαστεί σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος θεώρησε ότι αυτό δεν ίσχυε και κατέστρεψε τόνους κρέατος την ώρα που ο πληθυσμός της Συρίας λιμοκτονεί.

Σχετικά άρθρα