Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 55 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο Ιράκ

Περισσότεροι από 55 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Την Κυριακή ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 55 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον στρατό του Ιράκ, από αεροπορικές επιδρομές ιρακινών πολεμικών αεροπλάνων, αλλά και από μαχητικά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών είναι και ο Αμπού Κατάντα (Abu Qatada), άνθρωπος κλειδί στην ηγεσία των τζιχαντιστών, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή.

Το υπουργείο ανακοίνωσε αναλυτικά ότι 25 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην Ανμπάρ, μεταξύ των οποίων και ο εμίρης Αμπού Κατάντα, κοντά στην περιοχή Ζεράτ Ανμπάρ, ενώ ακόμα 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην περιοχή Αλμπύ Μπαλί.

Ακόμα, “ο Συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ σκότωσε 8 τζιχαντιστές στην περιοχή της Αλ Χουζ, όταν μαχητικά αεροπλάνα κατέστρεψαν ένα σπίτι στο οποίο είχαν καταφύγει τζιχαντιστές στην πόλη Ραμάντι”.

Σχετικά άρθρα