Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη 14χρονος ύποπτος τζιχαντιστής στην Αγγλία

Συνελήφθη 14χρονος ύποπτος τζιχαντιστής στην Αγγλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάντσεστερ, Τζιχαντιστές,

Ένας 14χρονος συνελήφθη στο Μπλάκμπερν, στη βορειοδυτική Αγγλία, ως ύποπτος για την προετοιμασία τζιχαντιστικών χτυπημάτων στην Αυστραλία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία του ευρύτερου Μάντσεστερ.

Ο έφηβος συνελήφθη το Σάββατο «ως ύποπτος εμπλοκής στην παραγγελία, την προετοιμασία, την παρακίνηση σε τρομοκρατικές ενέργειες και παραμένει υπό κράτηση», εξήγησε η αστυνομία σε μία ανακοίνωση.

Ένας από τους αξιωματικούς που εργάζονται στην υπόθεση του υπόπτου που συνελήφθη στη Βρετανία, δήλωσε πως εντοπίσθηκαν συνομιλίες «ανάμεσα σε ένα άτομο στα βορειοανατολικά (της χώρας) και έναν άνδρα στην Αυστραλία, πράγμα που αποτελεί μία αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή».

Η αστυνομία διευκρίνισε πως ο έφηβος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου, αλλά δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη για επικείμενη επίθεση στη Βρετανία.

Το Σάββατο, έπειτα από συλλήψεις νεαρών τζιχαντιστών που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία, η Βρετανία ανακοίνωσε πως επρόκειτο να αυξήσει το προσωπικό ασφαλείας της για τις αναμνηστικές τελετές του Anzac, δηλαδή της μάχης της Καλλίπολης στα Δαρδανέλια στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα 100 χρόνια από την οποία εορτάζονται φέτος.

Σχετικά άρθρα