Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε ποιες είναι οι πέντε βασίλισσες της τεχνολογίας (φωτογραφίες)

Δείτε ποιες είναι οι πέντε βασίλισσες της τεχνολογίας (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέες Τεχνολογίες, Πλούσιοι και Διάσημοι,

Είναι δυναμικές και πλούσιες και διεκδικούν τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο με τις ισχυρότερες γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως.

Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες εκατομμυριούχες στον κατάλογο των πλουσιότερων γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Wealth-X.

Η Meg Whitman

texnologia 1

H διευθύνων σύμβουλος της Hewlett-Packard, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον τομέα της τεχνολογίας με περιουσία 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η 58χρονη Whitman, είδε τα κέρδη της να αυξάνονται μετά από την πώληση των μετοχών της eBay το 2007, όπως σημειώνει το Wealth-X

Sheryl Sandberg

texnologia news

Η γενική διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg κατέλαβε τη δεύτερη θέση με περιουσία 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Πουλώντας τις μετοχές του Facebook από το 2012, αποταμίευσε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά προ φόρων.

Εξακολουθεί να κατέχει περίπου 430 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές του Facebook, του οποίου η αξία της μετοχής φτάνει τα 83,52 δολάρια.

Lucy Peng
texnologia 3

Την δεύτερη θέση την μοιράζεται με την Sandberg η 42χρονη συν-ιδρύτρια της Alibaba, Lucy Peng της οποίας η περιουσία ανέρχεται επίσης στα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Lucy Peng έγινε δισεκατομμυριούχος αφότου ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμήθηκε σε 167 δισεκατομμύρια δολάρια στην ιστορική αρχική δημόσια προσφορά της το περασμένο έτος. Η κεφαλαιοποίηση της Alibaba ανέρχεται σήμερα περίπου στα 210 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια, αν και η μετοχή έχει υποχωρήσει 18% στη διάρκεια του έτους.

Cher Wang

texnologia new

Η πρόεδρος της HTC, Cher Wang, ήρθε στην τέταρτη θέση με 890 εκατομμύρια δολάρια. Ελαβε τον τίτλο της CEO τον περασμένο μήνα, φιγουράρει συχνά στους καταλόγους του παγκόσμιου πλούτου, αλλά οι ισχνές επιδόσεις της HTC τα τελευταία χρόνια έχουν μειώσει σημαντικά τον πλούτο της.

Η περιουσία της Wang και του συζύγου της έπεσε στα 950 εκατομμύρια δολάρια το 2014 μετά από πτώση 50% των τιμών των μετοχών της HTC, όπως ανέφερε πέρυσι το Forbes.

Marissa Mayer

texnologia 5

Ενώ η Marissa Mayer, CEO της Yahoo, κατέλαβε την πέμπτη θέση με περιουσία 410 εκατομμύρια δολάρια

Σχετικά άρθρα