Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποχώρησε από το Γιάρμουκ – Παραμένει η Αλ Νούσρα

Το Ισλαμικό Κράτος αποχώρησε από το Γιάρμουκ – Παραμένει η Αλ Νούσρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Εκατοντάδες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αποχώρησαν από την παλαιστινιακή προσφυγική συνοικία Γιάρμουκ, προάστιο της Δαμασκού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Ωστόσο, αν και το Ισλαμικό Κράτος αποτραβήχτηκε από το Γιάρμουκ, στη συνοικία παραμένει η τζιχαντιστική Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Πηγές αναφέρουν ότι εκατοντάδες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονταν στο Γιάρμουκ επέστρεψαν στο Χατζάρ Αλ Ασγουάντ, που σημαίνει Μαύρη Πέτρα, επίσης προάστιο της Δαμασκού, της πρωτεύουσας της Συρίας, που επίσης τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Δείτε στον χάρτη που βρίσκεται το κέντρο της Δαμασκού, το Γιάρμουκ και το Χατζάρ Αλ Ασγουάντ για να καταλάβετε πόσο κοντά βρίσκονται οι τζιχαντιστές στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

map_damascus

Με την αποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους από το Γιάρμουκ ουσιαστικά ο έλεγχος της παλαιστινιακής προσφυγικής συνοικίας πέρασε στην Αλ Νούσρα, δηλαδή στην Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, “Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα είναι το ίδιο πράγμα και απλά αλλάζουν θέσεις μάχης”, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας κάτοικος της περιοχής.

Αν και σε άλλες περιοχές της Συρίας το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Νούσρα μάχονται μεταξύ τους, στην περίπτωση της Δαμασκού φαίνεται ότι συνεργάζονται εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ και των συμμάχων της.

Σχετικά άρθρα