Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικά “αντίποινα” στη Ρωσία με αποκλεισμό της από τη G7

Γερμανικά “αντίποινα”  στη Ρωσία με αποκλεισμό της από τη G7
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Ομάδα G7, Ρωσία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία είναι αποφασισμένη να τηρήσει η Γερμανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ απέρριψε την Κυριακή 12 Απριλίου, την έκκληση που του είχε απευθύνει το κόμμα της Αριστεράς ζητώντας να προσκληθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη φετινή σύνοδο κορυφής της G7, της ομάδας των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου.

Σημειώνεται ότι και πέρυσι με αφορμή το Ουκρανικό ζήτημα , ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν παραβρέθηκε στην σύνοδο που από G8 έγινε G7.

Καθώς τα προβλήματα στην ανατολική Ουκρανία παραμένουν, παρά την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στο Μινσκ πριν από δύο μήνες, ο αποκλεισμός του Ρώσου προέδρου παρατάθηκε και φέτος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αριστεράς, πάντως, υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι ένας παράγοντας απαραίτητος για την επίλυση διεθνών κρίσεων και κατά συνέπεια η G7 θα πρέπει να “επεκταθεί” και πάλι σε G8.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχτεί τον Ιούνιο στη Βαυαρία τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας.

“Δεν είναι προς το συμφέρον μας να απομονώσουμε μακροπρόθεσμα τη Ρωσία. Όμως, μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριαμίας, δεν μπορούμε να αντιδρούμε σαν να μη συνέβη τίποτα”, είπε ο Σταϊνμάγερ στην εφημερίδα Ντι Βελτ.

Σχετικά άρθρα