Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι που ο Πάπας μίλησε για “Γενοκτονία των Αρμενίων”

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι που ο Πάπας μίλησε για “Γενοκτονία των Αρμενίων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Βατικανό, Γενοκτονία Αρμενίων, Ιταλία, Καθολική Εκκλησία, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πάπας Φραγκίσκος, Ρώμη, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε το γεγονός ότι ο πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία» μιλώντας για τη σφαγή των Αρμενίων.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, οι Αρχές κάλεσαν τον πρεσβευτή του Βατικανού στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθούν επειδή ο ποντίφικας χαρακτήρισε γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων που σημειώθηκε πριν από έναν αιώνα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης για το θέμα.

Ο Φραγκίσκος προέβη στις δηλώσεις αυτές λίγο πριν από την έναρξη μιας λειτουργίας στη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το διάστημα μεταξύ 1915 και 1917.

«Τον περασμένο αιώνα, η ανθρώπινή μας οικογένεια βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες. Η πρώτη, που ευρέως θεωρείται ως “η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα” έπληξε τον λαό μας των Αρμενίων», δήλωσε ο ποντίφικας επικαλούμενος ένα έγγραφο που υπεγράφη το 2001 από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον B΄ και τον πατριάρχη των Αρμενίων.

«Οι άλλες δύο είναι εκείνες που διέπραξαν ο ναζισμός και ο σταλινισμός», πρόσθεσε.

Ακόμα κι αν ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο B΄ είχε χρησιμοποιήσει τον όρο στο έγγραφο και ο ίδιος ο Χόρχε Μπεργκόλιο τον είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές προτού εκλεγεί πάπας πριν από δύο χρόνια, είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας χρησιμοποιεί δημοσίως τον όρο «γενοκτονία».

Σχετικά άρθρα