Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5 Κούρδοι αντάρτες νεκροί μετά από μάχη με τον τουρκικό στρατό

5 Κούρδοι αντάρτες νεκροί μετά από μάχη με τον τουρκικό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τουρκία,

Σε αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός στο βόρειο (τουρκοκρατούμενο) Κουρδιστάν, μετά από επίθεση Κούρδων ανταρτών που τραυμάτισαν τέσσερις Τούρκους στρατιώτες, σκοτώθηκαν πέντε Κούρδοι αντάρτες του PKK.

“Πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν κι ένας τραυματίστηκε και συνελήφθη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός.

Η μάχη του Σαββάτου ύστερα από την επίθεση των Κούρδων απειλεί να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στο ισλαμιστικό καθεστώς του Ερντογάν και το PKK.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις ανακοινώθηκαν οι τραυματισμοί των τεσσάρων στρατιωτών, κατηγόρησε το PKK ότι προσπαθεί να “δυναμιτίσει την ειρήνη στη χώρα και να σαμποτάρει την ειρηνευτική διαδικασία”.

Οι Κούρδοι χτύπησαν τους Τούρκους στρατιώτες ύστερα από πρόκληση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έστειλαν στρατιώτες στην περιοχή Ντιγιαντίν διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο να γίνει μια εκδήλωση για να προβληθούν οι σκοποί του PKK.

Οι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους λένε ότι ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μιας “δενδροφύτευσης” στην οποία ήταν καλεσμένοι και τοπικοί πολιτικοί.

“Είναι αναγκαίο να γίνει μια λεπτομερειακή έρευνα για να αποδειχθεί τι ακριβώς συνέβη”, δήλωσε ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο διαδραματίζει ρόλο ενδιάμεσου ανάμεσα στην κυβέρνηση και το PKK.

Σχετικά άρθρα