Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος θέλει να του κόψουν το κεφάλι και να το βάλουν σε άλλο σώμα (βίντεο)

Ρώσος θέλει να του κόψουν το κεφάλι και να το βάλουν σε άλλο σώμα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μεταμόσχευση, Μεταμόσχευση Κεφαλιού, Ρωσία,

Μια χειρουργική επέμβαση που θα έκανε ολική μεταμόσχευση κεφαλιού μπορεί να να έμοιαζε μέχρι πριν από λίγα χρόνια με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ή να θύμιζε το θρίλερ Φράνκενστάιν, πλέον όμως η επιστήμη δηλώνει έτοιμη να δοκιμάσει αυτήν την ριψοκίνδυνη επέμβαση.

Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκε και ένας εθελοντής, πρόθυμος να ρισκάρει τη ζωή του για να εξασφαλίσει μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο 30χρονος Βαλερί Σπιριντόνοφ (Valeri Spiridonov), τεχνικός υπολογιστών από τη Ρωσία, πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται νωτιαία μυϊκή ατροφία και χαρακτηρίζεται από προοδευτικό εκφυλισμό των μυών.

Το σώμα του έχει αρχίσει να τον προδίδει και ο Σπιριντόνοφ σύντομα θα οδηγηθεί στον θάνατο εάν δεν δοκιμάσει κάτι δραστικό.

Δηλώνει μάλιστα ότι έχει πάρει την απόφασή του και ότι δεν τον αποθαρρύνει καθόλου το ρίσκο που εμπεριέχει η συγκεκριμένη επέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός που υποστηρίζει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τη πρώτη ολική μεταμόσχευση κεφαλιού, ο Δρ. Σέρτζιο Κανάβερο, έχει δεχθεί έντονη κριτική από την επιστημονική κοινότητα λόγω των αμφιλεγόμενων πρακτικών του.

Αν και πολλοί ιατροί ανά τον κόσμο τον θεωρούν αναξιόπιστο και επικίνδυνο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι απαραίτητες τεχνικές για αυτήν την πρωτοπόρα εγχείριση υπάρχουν ήδη.

Σχετικά άρθρα