Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δαυλός στην πυριτιδαποθήκη του Ερντογάν η δολοφονία του 15χρονου Μπέρκιν

Δαυλός στην πυριτιδαποθήκη του Ερντογάν η δολοφονία του 15χρονου Μπέρκιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Δακρυγόνο, Κωνσταντινούπολη, Μπερκίν Ελβάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Με μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν στην είδηση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος εννέα μήνες μετά τον τραυματισμό του από ευθεία βολή δακρυγόνου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης. Το τραγικό συμβάν είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί.

Τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε κεντρικά σημεία και προβαίνουν σε ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία. Οι διαδηλωτές κρατούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ψωμί, καθώς ο μικρός Μπέρκιν χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που είχε πάει να αγοράσει ψωμί, όπως μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, αποκαλώντας τον ίδιο «δολοφόνο», ενώ άλλοι κρατούν πλακάτ με σύνθημα «Είμαι και εγώ ένας Μπέρκιν».

Το φέρετρο του μικρού παιδιού μεταφέρθηκε με πορεία χιλιάδων ανθρώπων από το νοσοκομείο στη γειτονιά όπου και διέμενε.

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της κηδείας του μικρού παιδιού, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελέσει αφορμή για παλλαϊκό συλλαλητήριο.Παράλληλα η ήδη τεταμένη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας με τις υποθέσεις διαφθοράς που έχουν φτάσει πλέον μέχρι και στον ίδιο τον Ερντογάν σε συνδυασμό με τις νωπές μνήμες από τις αναταραχές και την πρωτοφανή αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί αναζητούν βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Ήδη το πρωί της Τρίτης μετά την είδηση ότι ο έφηβος δεν τα κατάφερε μετά από 269 ημέρες σε κώμα, διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν επιτέθηκαν σε πούλμαν της αστυνομίας. Ειδικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών για να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους τους.

Σχετικά άρθρα