Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές “έπαιζαν μπάλα” με κομμένα κεφάλια Παλαιστινίων στο Γιάρμουκ

Τζιχαντιστές “έπαιζαν μπάλα” με κομμένα κεφάλια Παλαιστινίων στο Γιάρμουκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργάνωση Απελευθέρωσης Παλαιστίνης PLO, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Παλαιστινίων αμάχων που κατάφεραν να βγουν από την παλαιστινιακή προσφυγική συνοικία Γιάρμουκ στη Δαμασκό, που καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

“Στην οδό Παλαιστίνης, είδα τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να παίζουν ποδόσφαιρο με ένα κομμένο κεφάλι αντί για μπάλα”, είπε ο 16χρονος Αμτζάντ Γιακούμπ (Amjad Yaaqub) στους δημοσιογράφους.

“Είδα πολλά κομμένα κεφάλια”, είπε ο Ιμπραήμ Αμπντέλ Φατάχ (Ibrahim Abdel Fatah). “Σκότωσαν παιδιά μπροστά στους γονείς τους. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Είχαμε ακούσει για τη σκληρότητά τους από την τηλεόραση, αλλά όταν την είδαμε με τα μάτια μας… Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ό,τι λέγεται για αυτούς είναι αλήθεια…”.

Ο 55χρονος Φατάχ, η γυναίκα του και τα επτά παιδιά τους, βρήκαν καταφύγιο σε ένα σχολείο στα νοτιοανατολικά της Δαμασκού το οποίο ελέγχεται από τον στρατό της Συρίας. Στέλεχος της Οργάνωσης Απελευθέρωσης Παλαιστίνης (PLO), είπε στο γαλλικό πρακτορείο ότι “500 οικογένειες, περίπου 2.500 άνθρωποι”, κατάφερα να ξεφύγουν από το Γιάρμουκ. Στο σχολείο στα νοτιοανατολικά έχουν βρει καταφύγιο 98 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 40 παιδιά.

Οι τζιχαντιστές επίσης λεηλάτησαν όλα τα φάρμακα που υπήρχαν στα δύο νοσοκομεία του Γιάρμουκ, ενώ έχει κοπεί και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σχετικά άρθρα