Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ακόμα 10 γιατρούς

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ακόμα 10 γιατρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν 10 γιατρούς νότια της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.

Μια πηγή από την περιοχή, η οποία μίλησε ανώνυμα, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τους γιατρούς στην περιοχή Χαμάμ Αλ Αλίλ, 25 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, την Τετάρτη μετά την άρνηση των γιατρών να φροντίσουν τραυματισμένους τζιχαντιστές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει γιατρούς επειδή αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

Ιρακινοί αξιωματούχοι περιγράφουν τη Μοσούλη ως μια πόλη φυλακή, όπου οι κάτοικοι υπόκεινται σε απίστευτα βασανιστήρια και ταλαιπωρίες από τους τζιχαντιστές.

Επίσης, τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν 60 ανθρώπους από τις φυλές Αλ Καραμπλέχ, Αλμπού Ουμπαΐντ, Αμπού Μαχάλ και Αλμπού Σαλμάν στον δυτικό τομέα της περιφέρειας της Ανμπάρ, επειδή τους έκριναν ένοχους συνεργασίας με τις ιρακινές δυνάμεις.

Ο Φαρχάν Μοχάμεντ, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Ανμπάρ, είπε ότι οι τζιχαντιστές απήγαγαν και δεκάδες πολίτες από την περιοχή, προσθέτοντας ότι η μοίρα των ομήρων παραμένει άγνωστη.

Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο Ιράκ στις αρχές Ιουνίου του 2014. Οι βαριά οπλισμένοι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Μοσούλη και στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών του Ιράκ που κατοικούνται από Άραβες Σουνίτες.

Οι τζιχαντιστές έχουν προβεί σε πράξεις πρωτοφανούς βαρβαρότητας, σε εγκλήματα πολέμου εις βάρος Ιρακινών που τους εναντιώνονται, Σιιτών, Κούρδων και Χριστιανών.

Σχετικά άρθρα