Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόλαβαν στο “τσακ” 15χρονη που πήγαινε στο Ισλαμικό Κράτος

Πρόλαβαν στο “τσακ” 15χρονη που πήγαινε στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νότια Αφρική, Τζιχαντιστές,

Νοτιοαφρικανός υπουργός επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα οι Αρχές της χώρας πρόλαβαν και κατέβασαν ένα 15χρονο κορίτσι από αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν, επειδή ήταν ύποπτη ότι ταξίδευε για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

“Έπρεπε να την κατεβάσουμε από την πτήση επειδή υπήρχαν υποψίες ότι είχε επαφές για να τη στρατολογήσουν στο Ισλαμικό Κράτος”, είπε ο υπουργός Ασφαλείας Ντέιβιντ Μαχλόμπο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ETV της Νοτίου Αφρικής.

Το νεαρό κορίτσι, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, αναφέρθηκε αγνοούμενη από τους γονείς της όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι της νωρίς το Σάββατο. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, που άρχισαν την αναζητούν μέχρι που την εντόπισαν στην πτήση.

Μιλώντας στους αξιωματικούς που την ανέκριναν, η έφηβη ομολόγησε ότι σκόπευε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Παραδέχθηκε επίσης ότι ήταν ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι ενδιαφερόταν για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ντέιβιντ Μαχλόμπο είπε ότι οι Αρχές ψάχνουν να βρουν πώς η έφηβη στρατολογήθηκε και ποιος κανόνισε να πληρωθούν τα εισιτήριά της.

Στο παρελθόν υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι Νοτιοαφρικανοί έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι μουσουλμάνοι ηγέτες της Νοτίου Αφρικής έχουν καταδικάσει τον τζιχαντισμό. Στη Νότια Αφρική οι μουσουλμάνοι δεν ξεπερνάνε το 2,5% των 50.000.000 κατοίκων της χώρας, είναι μετριοπαθείς και ακολουθούν φιλελεύθερη στάση στα πράγματα.

Ο Ντέιβιντ Μαχλόμπο υπογράμμισε ότι η Νότια Αφρική δεν θα επιτρέψει να γίνονται στρατολογήσεις πολιτών της για τα μέτωπα των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα