Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βόμβες” Ερντογάν: Συνεργοί οι δημοσιογράφοι στη δολοφονία του εισαγγελέα

“Βόμβες” Ερντογάν: Συνεργοί οι δημοσιογράφοι στη δολοφονία του εισαγγελέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Δολοφονίες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Νέα επίθεση στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ως «συνεργούς» στη δολοφονία του Τούρκου εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ, επειδή έκαναν το αυτονόητο, κάλυψαν δημοσιογραφικά την ομηρεία του εισαγγελέα.

«Τα ιδρύματα που άνοιξαν τις σελίδες τους και τις εικόνες τους στην προπαγάνδα των τρομοκρατών ήταν συνεργοί στον φόνο του εισαγγελέα μας» δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ η τουρκική δικαιοσύνη έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα εναντίον τεσσάρων εφημερίδων με την κατηγορία της διασποράς «τρομοκρατικής προπαγάνδας», επειδή δημοσίευσαν την φωτογραφία του εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ.

Δύο μέλη του ακροαριστερού Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), που στην Τουρκία βρίσκεται εκτός νόμου, κράτησαν όμηρο τον Κιράζ για περισσότερες από έξι ώρες και δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που τον εμφάνιζε με ένα πιστόλι στον κρόταφο. Ο Κιράζ και οι δύο απαγωγείς του σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τις εφημερίδες ότι αναπαρήγαγαν την φωτογραφία του εισαγγελέα στην οποία εμφανιζόταν με τα χέρια δεμένα, φιμωμένος και με ένα πιστόλι στον κρόταφο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να φιμώσει τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, ενώ λίγες μέρες μετά το περιστατικό «μπλόκαρε» και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το twitter, το facebook και το youtube αλλά και τη google, συστήνοντάς τους να «συμμορφωθούν» με τις επιταγές της τουρκικής κυβέρνησης και να αφαιρέσουν το επίμαχο υλικό.

«Καταδικάζω έντονα τα όργανα του Τύπου που τάχθηκαν στο πλευρό των τρομοκρατών», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε χωριό της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε μια χώρα της Δύσης.

«Οι δυτικές χώρες που θεωρούνται λίκνα της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών δεν θα ανέχονταν μια τέτοια κατάσταση. Σε αυτές τις χώρες τα ιδρύματα του Τύπου που γίνονται όργανα της προπαγάνδας της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών θα αντιμετώπιζαν μια επίσημη διαταγή απαγόρευσης» μετάδοσης πληροφοριών, συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα