Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα άοπλο αφροαμερικανό (βίντεο)

Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα άοπλο αφροαμερικανό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αστυνομική Βία, Βίντεο, Βόρεια Καρολίνα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Το κρεσέντο της φονικής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ συνεχίζεται αμείλικτο. Αστυνομικός εμφανίζεται σε νέο βίντεο να πυροβολεί εν ψυχρώ πισώπλατα έναν άοπλο αφροαμερικανό.

Το σοκαριστιkό βίντεο έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times. Ο λευκός αστυνομικός Μαρκ Σλάγκερ πυροβολεί οχτώ φορές πισώπλατα τον άοπλο αφροαμερικανό και εν συνεχεία, ενώ το θύμα είναι νεκρό του περνά χειροπέδες. Μάλιστα, ενώ έχει καλέσει ενισχύσεις και ασθενοφόρο, σκύβει και του παίρνει στο σφυγμό, σιγουρεύοντας ότι είναι νεκρός.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο Νορθ Τσάρλεστον και ο αστυνομικός ισχυρίσθηκε ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε κατάσταση νόμιμης άμυνας.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο βίντεο που τράβηξε με το κινητό του και βρίζοντας ένας περαστικός είναι αποκαλυπτικές.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο αστυνομικός δήλωσε από τον ραδιοπομπό του ότι το θύμα τού άρπαξε το Taser.

Στο βίντεο ωστόσο εμφανίζεται ο αστυνομικός να χρησιμοποιεί το taser κατά του Ουόλτερ Σκοτ την ώρα του διαπληκτισμού με τον αστυνομικό.

Το θύμα ξεφεύγει, τρέχοντας με δυσκολία, ενώ ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και πυροβολεί οκτώ φορές πισώπλατα. Στη συνέχεια ο αστυνομικός μαζεύει ένα αντικείμενο που είχε πέσει κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού και το πετάει δίπλα στο πτώμα.

Δείτε το βίντεο

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκίνησε σχετική έρευνα για τη δολοφονία του 50χρονου άνδρα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας. Εν συνεχεία το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» .

Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει ακόμα και τη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών για την εν ψυχρώ δολοφονία. Οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι.

Σημειώνεται ότι ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας, όταν είχε εντοπιστεί με σπασμένο το ένα φανάρι του αυτοκινήτου του.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές, αλλά για ασήμαντα αδικήματα.

Με τη δημοσιοποίηση του νέου βίντεο και του περιστατικού αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ εκφράζονται φόβοι για νέο μαζικότερο κύμα διαδηλώσεων και βίας κατά της αστυνομικής βίας που ειδικά το τελευταίο έτος, μετά τη δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν στο Μιζούρι, τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σχετικά άρθρα