Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Παλαιστίνιος μοναχόλυκος μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες

Ισραήλ: Παλαιστίνιος μοναχόλυκος μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τρομοκρατία,

Παλαιστίνιος μοναχόλυκος μαχαιροβγάλτης επιτέθηκε και μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν από αυτούς, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά τους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση με μαχαίρι εναντίον στρατιωτών μέσα σε μία εβδομάδα.

“Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες μαχαιρώθηκαν από έναν Παλαιστίνιο κοντά στη διασταύρωση του (παλαιστινιακού χωριού) Σιντζίλ”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

“Ο ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά και ο δεύτερος ελαφρά. Οι δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου εξουδετέρωσαν τον επιτιθέμενο”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος δράστης ήταν ο 27χρονος Μοχάμεντ Τζάσερ Καράκα, κάτοικος του Σιντζίλ. Ο Καράκα δέχτηκε δυο σφαίρες στο κεφάλι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 60, κοντά στην είσοδο των εβραϊκών οικισμών Σίλο και Μάαλε Λεβόνα, στον οδικό άξονα που συνδέει τη Ραμάλα με τη Νάμπλους.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης οι δύο 20χρονοι στρατιώτες ήταν μέλη μιας ιατρικής μονάδας που υπάγεται στη διοίκηση πολιτικής άμυνας και περίμεναν την άφιξη ενός ασθενοφόρο που θα ενίσχυε τις δυνάμεις τους, στον εβραϊκό οικισμό Σίλο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, οπότε λήγει η γιορτή του εβραϊκού Πάσχα.

Ο στρατιώτης που τραυματίστηκε ελαφρά ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον Παλαιστίνιο και τον σκότωσε, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Στρατιωτικές πηγές είπαν ότι ο στρατιώτης που έχει τραυματιστεί σοβαρά μαχαιρώθηκε στον λαιμό.

Άλλη μια επίθεση με μαχαίρι είχε σημειωθεί την περασμένη Πέμπτη, όταν ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε ελαφρά έναν Ισραηλινό στρατιώτη που επιχείρησε να τον εμποδίσει να περάσει στο έδαφος του Ισραήλ. Ο δράστης συνελήφθη.

Σχετικά άρθρα