Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βράζουν» τα Βαλκάνια – Η Αλβανία απειλεί με ένωση με το Κόσοβο

«Βράζουν» τα Βαλκάνια – Η Αλβανία απειλεί με ένωση με το Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Έντι Ράμα, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία,

Εκ νέου ανεβάζει το γεωπολιτικό θερμόμετρο των Βαλκανίων στα ύψη ο Αλβανός πρωθυπουργός, απειλώντας ότι η Αλβανία θα ενωθεί με το Κόσοβο σε περίπτωση που η ΕΕ συνεχίσει να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου. Παράλληλα, χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο αν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίησή τους με τον κλασικό τρόπο» δήλωσε ο Ράμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

Από την πλευρά του ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφόσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Άμεση απάντηση από τη Σερβία

Όπως ήταν αναμενόμενο η απαντηση από την πλευρά της Σερβίας ήταν άμεση και ήρθε από τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Υπόσχομαι στον πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα