Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σκαμνί 70χρονη γιατί δεν πούλησε λουλούδια σε γάμο ομοφυλοφίλων

Στο σκαμνί 70χρονη γιατί δεν πούλησε λουλούδια σε γάμο ομοφυλοφίλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος Ομοφυλοφίλων, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ομοφυλόφιλοι,

Στο σκαμνί κάθισε μια 70χρονη ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου στο Ρίτσλαντ της Ουάσινγκτον, επειδή αρνήθηκε να στολίσει με λουλούδια την τελετή για το γάμο ομοφυλοφίλων.

Το περιστατικός συνέβη το 2013 στις ΗΠΑ, όταν η ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου Arlene’s Flowers στο Ρίτσλαντ της Ουάσινγκτον, Μπαρονέλ Στούτζμαν, αρνήθηκε να δώσει λουλούδια για τον γάμο δύο καλών πελατών της.

Η 70χρονη τους εξήγησε ότι είναι αντίθετη στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων και τους παρέπεμψε σε έναν άλλο ανθοπώλη ο οποίος ανέλαβε τον στολισμό του χώρου της τελετής.

Το ζευγάρι, όμως, μετά την άρνηση της γιαγιάς, άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη. Η φίλοι της 70χρονης έκαναν διαδικτυακό έρανο για να προστατευθεί η επιχείρηση της 70χρονης και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 100.000 δολάρια προκειμένου να καλυφθούν τα νομικά έξοδα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τη Στούτζμαν σε πρόστιμο 1.000 δολαρίων και σε δικαστικά έξοδα 1 δολαρίου κρίνοντας ότι είχε παραβιάσει τους νόμους περί διακρίσεων και προστασίας του καταναλωτή.

Το ζευγάρι, πάντως, εξακολουθεί να διεκδικεί αποζημίωση από την 70χρονη, η οποία υποστηρίζει ότι προστατεύει το θρησκευτικό της δικαίωμα.

Σχετικά άρθρα