Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορυφαίο στέλεχος στο Ισλαμικό Κράτος εξοντώθηκε από αμερικανικό πύραυλο!

Κορυφαίο στέλεχος στο Ισλαμικό Κράτος εξοντώθηκε από αμερικανικό πύραυλο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αμπού Αλ Γιαμάν, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Αμερικανικά μαχητικά βρήκαν στόχο και έστειλαν στον… παράδεισο τον εμίρη και οπλαρχηγό στο Ισλαμικό Κράτος Αμπού Αλ Γιαμάν, ενώ κοιμόταν σε σπίτι στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εμίρης στο Ισλαμικό Κράτος χτυπήθηκε τη νύχτα της 4ης Απριλίου.

Ο Γουαντουλάχ Αχμέντ Χαμντ Αλ Χαγιάλι (Waadullah Ahmed Hamd Al Hayali), γνωστός και ως Αμπού Αλ Γιαμάν (Abu Al Yaman), σκοτώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στις 00.30, ενώ βρισκόταν στη γειτονιά Μουσανά στη Μοσούλη.

Τα συμμαχικά μαχητικά αεροπλάνα μπόρεσαν να εντοπίσουν το σημείο που διανυκτέρευε ο τζιχαντιστής μετά από συνδυασμό πολλών πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους και έτσι κατάφεραν με επιτυχία να τον εξοντώσουν.

Ο Αλ Γιαμάν ήταν συντονιστής των τζιχαντιστών που βρίσκονται στο Ιράκ με τους άλλους που δρουν στη Συρία.

Ήταν αξιωματικός του ιρακινού στρατού και υπηρέτησε την κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν. Το 2003 εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα και στη συνέχεια πέρασε στο Ισλαμικό Κράτος, όταν αυτό διασπάστηκε από την Αλ Κάιντα. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος πριν αυτονομηθεί ήταν ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Ο Αλ Γιαμάν βρισκόταν στο εσωτερικό κύκλο του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και είχε πλήρη εξουσιοδότηση να λαμβάνει αποφάσεις τόσο για την οργάνωση όσο και για τους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα