ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Διάβολος των Αιθέρων” το παρατσούκλι του μοιραίου πιλότου Αντρέα Λούμπιτς

“Διάβολος των Αιθέρων” το παρατσούκλι του μοιραίου πιλότου Αντρέα Λούμπιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για German Wings, Lufthansa, Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Αντρέας Λούμπιτς,

Τον κωδικό “Skydevil” (Διάβολος των Αιθέρων) χρησιμοποιούσε ως Username στον υπολογιστή του, ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus της Germanwings που φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις, παρασύροντας στο θάνατο 150 ανθρώπους.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η κυριακάτικη Bild, η οποία -χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της- γράφει πως οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings, ανακάλυψαν ότι ο Λούμπιτς είχε κάνει αναζήτηση στο Ίντερνετ για «διπολική διαταραχή», «μανιοκατάθλιψη» καθώς και για «ημικρανίες», «προβλήματα στην όραση» και «ακουστικό τραύμα».

Η μητρική εταιρία Lufthansa έχει ανακοινώσει ότι ο Λούμπιτς είχε ενημερώσει τις αρχές στη σχολή εκπαίδευσης πιλότων ότι είχε περάσει καταθλιπτικό επεισόδιο στο παρελθόν, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το αν οι ιατρικοί έλεγχοι που γίνονται στα μέλη των πληρωμάτων από τις ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας είναι επαρκείς.

Ερωτηθείσα αν τα ιατρικά κέντρα της Lufthansa είχαν ενημερώσει τις ρυθμιστικές αρχές για το ιατρικό πρόβλημα του Λούμπιτς, ο εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας απάντησε ότι δε θα σχολιάσει «δεδομένου ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

«Θέματα» με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας στην τακτική επανεξέταση της ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων, είχε διαπιστώσει η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή των αεροπορικών πτήσεων EASA, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ παράλληλα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, η Luftfahrt Bundesamt (LBA), δεν γνώριζε για το ιατρικό ιστορικό του Αντρέας Λούμπιτς πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις.

Η ανακοίνωση της EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας) δεν αναφέρει πότε διενεργήθηκε ο έλεγχος, αλλά η Wall Street Journal έγραψε ότι η Επιτροπή είχε ζητήσει από το Βερολίνο τον Νοέμβριο «να αντιμετωπίσει τα μακροχρόνια προβλήματα», δηλαδή μήνες πριν από τη συντριβή της πτήσης της Germanwings με 150 νεκρούς.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη δυο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, αναφέρει ότι οι έλεγχοι είχαν διαπιστώσει προβλήματα στην LBA. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στην έλλειψη προσωπικού, που κατ’ επέκταση θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητά της να διενεργεί ελέγχους σε αεροσκάφη και πλήρωμα, καθώς και σε ιατρικούς ελέγχους. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι σαφές αν οι ελλείψεις αυτές μπορεί να συνετέλεσαν στο δυστύχημα.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Σχετικά άρθρα