Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υεμένη: Ο Ερυθρός Σταυρός ζητά 24ωρη εκεχειρία για να δώσει φάρμακα

Υεμένη: Ο Ερυθρός Σταυρός ζητά 24ωρη εκεχειρία για να δώσει φάρμακα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερυθρός Σταυρός, Υεμένη,

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) έκανε έκκληση το Σάββατο για άμεση 24ωρη εκεχειρία στην Υεμένη προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά φαρμακευτικού υλικού στη χώρα, όπου όπως τονίζει, η κατάσταση είναι δραματική και οι τραυματίες πεθαίνουν.

“Όλες οι οδοί από αέρος, θαλάσσης και ξηράς θα πρέπει να ανοίξουν χωρίς καθυστέρηση για τουλάχιστον 24 ώρες ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν αποκοπεί έπειτα από τουλάχιστον μία εβδομάδα εντατικών αεροπορικών επιθέσεων και σφοδρών χερσαίων συγκρούσεων σε όλη τη χώρα”, αναφέρει η ICRC σε ανακοίνωσή της.

Η ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία νωρίτερα ανακοίνωσε ότι η υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική συμμαχία που επιχειρεί αεροπορικώς στη χώρα εξακολουθεί να εμποδίζει την παράδοση τριών φορτίων με ανθρωπιστική βοήθεια, διαπραγματεύεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δήλωσε η εκπρόσωπος της ICRC Σιτάρα Τζαμπίν.

“Επειδή έχουν σημειωθεί θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες μας, αισιοδοξούμε ότι μέχρι την Κυριακή θα λάβουμε το πράσινο φως”, δήλωσε η ίδια στο Reuters.

Σχετικά άρθρα