Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανή 21χρονη φοιτήτρια στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανή 21χρονη φοιτήτρια στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλεβίτες, Θάνατος στην Πυρά, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισμαηλίτες, Συρία, Τζιχαντιστές, Φοιτητές,

Μετά την επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος την Τρίτη στο χωριό Μαζάουμπε στην κεντρική Συρία, όπου οι τζιχαντιστές σκότωσαν με φριχτούς τρόπους 48 χωρικούς μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, απωθήθηκαν από τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (National Defense Forces – NDF) και τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA), δηλαδή τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού.

Την Τρίτη το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του το μισό χωριό όταν αιφνιδίασε τις δυνάμεις του NDF στις 2.30 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, όταν οι τζιχαντιστές χτυπήθηκαν από τα ελικόπτερα της Συρίας και τις δυνάμεις του NDF αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφήνοντας πίσω τους 40 νεκρούς, μεταξύ των οποίων αναγνωρίστηκαν ξένοι εθελοντές από την Τυνησία, την Τσετσενία, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τη Βοσνία.

Σύμφωνα με πηγή από το πεδίο της μάχης, σκοτώθηκαν και 31 μαχητές του NDF και ακόμα 23 τραυματίστηκαν στο Μαζάουμπε, ενώ και 19 χωρικοί μεταφέρθηκαν τραυματίες στα νοσοκομεία.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι 3 από τους 48 νεκρούς χωρικούς κάηκαν ζωντανοί από το Ισλαμικό Κράτος. Μεταξύ των αθώων θυμάτων που κάηκαν ζωντανοί ήταν και η 21χρονη Λέμα Γκαλέμπ Χαμπίλ (Lema Ghaleb Habeel), η κοπέλα στη φωτογραφία, τελειόφοιτη στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού.

lema

Συριακές πηγές καταγγέλλουν ότι οι ανταποκριτές του BBC, αν και γνώστες του φριχτού εγκλήματος, αρνήθηκαν να το μεταδώσουν επικαλούμενοι “τεχνικές δυσκολίες”.

Πηγές του BBC εξομολογήθηκαν στο News 786 ότι είχαν ξεκάθαρες εντολές “από ψηλά” να μην προβληθεί η σφαγή των 48 αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, ούτε να αναφερθεί ότι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.

Ο πληθυσμός του συγκεκριμένου χωριού αποτελείται από Σουνίτες, Αλεβίτες και Ισμαηλίτες. Αλεβίτες και Ισμαηλίτες, παρακλάδια του σιιτικού ισλάμ, κοινωνίες προοδευτικές και κοσμικές (οι Αλεβίτες μάλιστα έχουν αναγνωριστεί στη Γερμανία ως ξεχωριστή θρησκεία), θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί από το Ισλαμικό Κράτος.

Να σημειωθεί εδώ ότι και η οικογένεια Άσαντ, που κυβερνά τη Συρία, είναι Αλεβίτες. Οι Αλεβίτες έχουν πολλά κοινά με τον νεοπλατωνισμό και τιμούν την Παναγιά αλλά και τον Άγιο Γεώργιο. Θεωρούνται «απομεινάρια» των γνωστικών και νεοπλατωνικών στοών της Μέσης Ανατολής που εξισλαμίστηκαν επιφανειακά, δημιουργώντας στη συνέχεια μέσα στο Ισλάμ τη δική τους τάση.

Αλεβίτες είναι και πολλοί Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη. Οι Αλεβίτες δεν έχουν τζαμιά αλλά τους λεγόμενους «οίκους συναθροίσεως», πιστεύουν στην ισότητα των δύο φύλων, στη θρησκευτική ελευθερία, στη μονογαμία και τιμούν την εργασία.

Σχετικά άρθρα