Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι σκότωσαν 2 Σαουδάραβες στρατιώτες στα σύνορα

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι σκότωσαν 2 Σαουδάραβες στρατιώτες στα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Δύο Σαουδάραβες συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε παραμεθόρια περιοχή στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας Υεμένης, ύστερα από νέα επίθεση των ανταρτών Χούτι.

Ο θάνατος των δύο ανδρών σημειώνεται δύο 24ωρα αφότου σκοτώθηκε άλλος ένας συνοριοφύλακας, επίσης από επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σιίτες αντάρτες Χούτι στη συνοριακή πόλη της Σαουδικής Αραβίας Νατζράν.

Ο Μοχάμεντ Αλ Χάρμπι και ο Αμπντεράχμαν Αλ Κατάνι τραυματίστηκαν θανάσιμα το απόγευμα της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία στο συνοριακό φυλάκιο Αλ Χασν, στην επαρχία Ασίρ (νοτιοδυτικά).

Και ενώ ο πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται αμείωτος, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει το Σάββατο για να εξετάσει την κατάσταση στην Υεμένη μετά από αίτημα της Ρωσίας ώστε να συζητηθεί μια παύση των αεροπορικών επιδρομών από τη Σαουδική Αραβία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ότι ζήτησε την κεκλεισμένων των θυρών διαβούλευση του 15μελούς Συμβουλίου για να «συζητήσουν ένα θέμα της ανθρωπιστικής παύσης των αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού στην Υεμένη». Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει στις 11 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης (17:00 ώρα Ελλάδας ).

Η Σαουδική Αραβία είναι επικεφαλής ενός συνασπισμού αραβικών κρατών που επιχειρούν αεροπορικές επιδρομές κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι που έχουν αναδειχτεί σε κυρίαρχη δύναμη στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, όταν κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης.

Σχετικά άρθρα