Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ κατέστρεψε με ρουκέτες βάση τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος

Η Χεζμπολάχ κατέστρεψε με ρουκέτες βάση τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Η λιβανέζικη σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, που μάχεται στη Συρία στο πλευρό της κυβέρνησης Άσαντ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κατέστρεψε την Παρασκευή βάση των τζιχαντιστών στη δυτική πλευρά του όρους Καλαμούν, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή είπε στη Daily Star του Λιβάνου, ότι η Χεζμπολάχ χτύπησε κρησφύγετο των τζιχαντιστών στην περιοχή του Κατσάτ με τρεις ρουκέτες.

Ο αριθμός των απωλειών των τζιχαντιστών δεν έχει γίνει γνωστός.

Ένοπλοι από το Ισλαμικό Κράτος, το Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και άλλες ομάδες στασιαστών πολεμάνε μεταξύ τους και ενάντια στις δυνάμεις που πρόσκεινται στη συριακή κυβέρνηση στο όρος Καλαμούν τα τελευταία δύο χρόνια. Το όρος Καλαμούν βρίσκεται στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου.

Τον Οκτώβριο τζιχαντιστές από το Μέτωπο Αλ Νούσρα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση σε οχυρές θέσεις της Χεζμπολάχ στο όρος Καλαμούν στα περίχωρα των ανατολικών λιβανέζικων πόλεων Μπριτάλ και Ναχλέ, σκοτώνοντας 8 μαχητές της σιιτικής οργάνωσης.

Αλλά και ο στρατός του Λιβάνου συγκρούστηκε πρόσφατα στο όρος Καλαμούν με τζιχαντιστές που έχουν “φωλιάσει” στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα