Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητά “βοήθεια” μέσω Twitter

Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητά “βοήθεια” μέσω Twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μπαχρέιν, Ναμπίλ Ρατζάμπ,

Όπως διαβάζουμε στο Twitter, ο Άραβας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαχρέιν Ναμπίλ Ρατζάμπ (Nabeel Rajab) κατήγγειλε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης μέσω Twitter, ότι οι Ειδικές Δυνάμεις του Μπαχρέιν περικύκλωσαν το σπίτι του και τον καλούσαν να βγει έξω.

Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του:

“Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το σπίτι μου και μου ζητάνε να βγω έξω”.

rajab

Ο Ναμπίλ Ρατζάμπ, επικεφαλής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Μπαχρέιν, μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις της χώρας, και ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη χώρα, έχει επανειλημμένα καταφερθεί εναντίον των μέτρων καταστολής στην πατρίδα του.

Ο Ναμπίλ Ρατζάμπ έχει καταδικαστεί κατά καιρούς σε διάφορες ποινές φυλάκισης από το καθεστώς του Μπαχρέιν, όχι επειδή είναι κάποιος εγκληματίας, αλλά γιατί έχει συμμετάσχει σε “παράνομες” διαδηλώσεις, γράφει παραπάνω από όσα πρέπει στο Twitter και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ζωή του έχει απειληθεί πολλές φορές, έχει ξυλοκοπηθεί από την Αστυνομία και έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή πήρε μέρος σε παράνομη διαδήλωση. Αποφυλακίστηκε στις 24 Μαΐου 2014, αλλά την 1η Οκτωβρίου συνελήφθη ξανά γιατί ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση μέσω Twitter.

Με νεώτερο tweet πληροφορηθήκαμε τη σύλληψή του:

bahrain

Σχετικά άρθρα