Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές μπήκαν σε πανεπιστήμιο στην Κένυα και σφάζουν χριστιανούς φοιτητές

Τζιχαντιστές μπήκαν σε πανεπιστήμιο στην Κένυα και σφάζουν χριστιανούς φοιτητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Ισλαμιστές, Κένυα, Σομαλία, Τζιχαντιστές, Φοιτητές,

Σομαλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Σομαλία) ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα της Πέμπτης στην Πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα (Garissa University College) στη βορειοανατολική Κένυα, περίπου 150 χλμ. από τα σομαλικά σύνορα.

Η τρομοκρατική ενέργεια έχει προκαλέσει μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον 14 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 65.

50 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι από τους ενόπλους που εξακολουθούν να κρατούν ομήρους άγνωστο αριθμό φοιτητών.

Οι τζιχαντιστές υποστήριξαν ότι απελευθέρωσαν τους μουσουλμάνους ενώ σκότωσαν μερικούς χριστιανούς και συνέλαβαν άλλους ομήρους.

“Ξεδιαλέξαμε τον κόσμο και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους”, είπε στο Reuters ο σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Αλ Σεμπάμπ.

“Υπάρχουν πολλά πτώματα χριστιανών μέσα στο κτίριο. Κρατούμε επίσης πολλούς χριστιανούς ζωντανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολλέγιο”, πρόσθεσε.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ο σεΐχης Άλι Μουχαμούντ Ραζ, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο: “Η Κένυα είναι σε πόλεμο με τη Σομαλία (…) οι άνδρες μας βρίσκονται ακόμη στο εσωτερικό (του κολλεγίου) και μάχονται, η αποστολή τους είναι να σκοτώσουν αυτούς που είναι εναντίον των Σεμπάμπ”.

Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζοζέφ Μπουανέ, ο γενικός επιθεωρητής της Κένυας.

kenya_1

“Οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως ενώ βρίσκονταν μέσα στους χώρους της πανεπιστημιούπολης”, είπε ο ίδιος.

Η Αλ Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει δεσμευτεί να τιμωρήσει την Κένυα επειδή έστειλε στρατιώτες στη Σομαλία για να συνδράμουν την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία μάχεται κατά της οργάνωσης.

Η Γκρέις Κάι, φοιτήτρια στο Κολλέγιο Εκπαίδευσης Καθηγητών της Γκαρίσα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πανεπιστημιούπολη που δέχτηκε την επίθεση, είπε ότι υπήρξαν ενδείξεις πως επίκειται επίθεση.

“Κάποιοι ξένοι είχαν θεαθεί στην πόλη και θεωρήθηκαν ύποπτοι για τρομοκρατία. Μετά, την Δευτέρα ο διευθυντής του κολλεγίου μας είπε…ότι ξένοι εθεάθησαν στο κολλέγιό μας…Την Τρίτη, μας έστειλαν στα σπίτια μας και το κολλέγιό μας έκλεισε, αλλά η πανεπιστημιούπολη έμεινε ανοιχτή και τώρα δέχτηκε επίθεση”, είπε στο Reuters.

kenya_2

kenya_3

Σχετικά άρθρα