Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eκθειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκοπιανός πρόεδρος- Τι λέει για την ονομασία

Eκθειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκοπιανός πρόεδρος- Τι λέει για την ονομασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

Με κολακευτικά σχόλια μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκοπιανός πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ.  Όσον αφορά το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ αυτό, όπως είπε “βρίσκεται, πλέον, σε διαφορετικό επίπεδο”.

Μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ τόνισε πως και οι δύο χώρες βρίσκονται ζημιωμένες εξαιτίας «ξένων παιχνιδιών, στο οποίο τα συμφέροντα είναι άλλων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μία νέα πραγματικότητα. Για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα έχουμε πολιτικούς, οι οποίοι δεν φέρουν το φορτίο της κληρονομιάς από τον ψυχρό πόλεμο και ιδιαίτερα από τον εμφύλιο πόλεμο. Αλλάζουν τα δεδομένα», τονίζει αρχικά και συνεχίζει:

«Και αυτοί, όπως και εμείς, συνειδητοποιούμε πλέον ποιες είναι οι ζημιές που υφιστάμεθα αμφότεροι εξαιτίας αυτού του ζητήματος. Επίσης και κάποιοι παράγοντες, με τους οποίους έχουμε επαφές, συνειδητοποιούν ότι και εμείς και η Ελλάδα έχουμε εμπλακεί σε ένα παιχνίδι και ότι τις ζημιές τις υφιστάμεθα εμείς.
Με το πέρασμα του χρόνου, κάποιος διαμόρφωσε την εικόνα πως αυτό είναι δικό μας παιχνίδι. Αντιθέτως. Και η Ελλάδα και εμείς έχουμε εμπλακεί σε ένα ξένο παιχνίδι, στο οποίο τα συμφέροντα είναι των άλλων, ενώ η ζημία δική μας».

Μεταξύ άλλων, ο Γκιόργι Ιβάνοφ υπογράμμισε πως «το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πόσο θα επιβιώσει, ανοίγει και τα άλλα ζητήματα του προβλήματος με το όνομα, που αντιμετωπίζουμε εμείς, και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, αλλά και όλοι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν υποστεί μόνον ζημία.

Δεν υπάρχει κανένα όφελος. Και αυτό είναι επιζήμιο και για εμάς, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα, για το κύρος της, το οποίο έχει διακυβευτεί με όλες αυτές τις εξελίξεις σχετικά με το όνομα» και καταλήγει:

«Έτσι, πιστεύω ότι υπάρχει μία διαφορετική ροή των πραγμάτων και ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε όμηροι όλων αυτών που μέχρι τώρα συνδέονταν με το πρόβλημα της ονομασίας».

Σχετικά άρθρα