Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σκοπιανοί είχαν βάλει “κοριούς” στις ευρωπαϊκές πρεσβείες

Οι Σκοπιανοί είχαν βάλει “κοριούς” στις ευρωπαϊκές πρεσβείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σλαβοβουλγαρικό κρατίδιο των Σκοπίων, πρέσβης Άιβο Οράβ, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθούσε, μεταξύ άλλων, και τις τηλεφωνικές συνομιλίες ξένων πρέσβεων στα Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στο σλαβοβουλγαρικό κρατίδιο, ο κ. Οράβ στο διάβημά του ζητά, μεταξύ άλλων, να γίνεται σεβαστή η Σύμβαση της Βιέννης που διέπει το δίκαιο διπλωματικών σχέσεων.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, στο πλαίσιο των αποκαλύψεών του, για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει τα Σκόπια, έχει υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πρέσβεων σημαντικών ξένων χωρών, τις οποίες ωστόσο δεν έχει κατονομάσει.

Ο κ. Ζάεβ έχει αναφέρει ότι παρέδωσε ήδη στις πρεσβείες αυτές το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών των πρέσβεών τους.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό εάν μεταξύ των ξένων πρέσβεων που παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους είναι και ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Άιβο Οράβ.

Σχετικά άρθρα