Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πιλότος είχε προαναγγείλει το μακελειό – «Ο κόσμος θα θυμάται το όνομά μου»

Ο πιλότος είχε προαναγγείλει το μακελειό – «Ο κόσμος θα θυμάται το όνομά μου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για German Wings, Lufthansa, Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Άλπεις, Αντρέας Λούμπιτς, Γαλλία, Γαλλικές Άλπεις, Γερμανία,

Φρίκη προκαλούν τα λόγια με τα οποία ο πιλότος Αντρέας Λούμπιτς είχε προαναγγείλει την τραγωδία με το αεροπλάνο της Germanwings που συγκλονίζει τη παγκόσμια κοινή γνώμη.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από τη γερμανική Bild, ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings που το έριξε επίτηδες στις γαλλικές Άλπεις σκοτώνοντας 149 άτομα φέρεται να είχε πει «Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου».

Η φράση προκαλεί ανατριχίλα στο άκουσμά της. Η Bild επικαλείται τη μαρτυρία μίας 26χρονης αεροσυνοδού, της Μαρία Β., με την οποία ο Λούμπτς διατηρούσε δεσμό. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, όταν πληροφορήθηκε για την τραγωδία, της ήρθε στο μυαλό η ρήση του συντρόφου της.

Η νεαρή γυναίκα που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη», πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς. Υποστηρίζει μάλιστα, ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε […]. Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε “Πέφτουμε” γιατί έβλεπε εφιάλτες».

«Κάθε φορά που η κουβέντα πήγαινε στη δουλειά, εκνευριζόταν και γινόταν άλλος άνθρωπος. Δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του» ομοογεί η 26χρονη αεροσυνοδός, υποστηρίζοντας ότι ο Λούμπιτς «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Σχετικά άρθρα