Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) πολιορκούν την Ιντλίμπ στη Συρία (βίντεο)

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) πολιορκούν την Ιντλίμπ στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα, μαζί με συμμάχους τους από άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις της Συρίας κατάφεραν και εισήλθαν για πρώτη φορά σε συνοικίες της πόλης Ιντλίμπ.

Η Ιντλίμπ είναι μια μεγάλη πόλη της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις και η οποία πλέον πολιορκείται σχεδόν από όλες τις πλευρές από τζιχαντιστές.

Από την έναρξη της επίθεσης ευρείας κλίμακας που εξαπέλυσε το Μέτωπο Αλ Νούσρα την περασμένη Τρίτη, τουλάχιστον 117 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες —45 στις τάξεις των δυνάμεων του καθεστώτος, 72 στις τάξεις των φανατικών καθώς και 9 ξένοι τζιχαντιστές.

Η επαρχία Ιντλίμπ, που γειτονεύει με την Τουρκία, τελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νούσρα, με την εξαίρεση της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Εάν η πόλη καταληφθεί, θα είναι η δεύτερη πρωτεύουσα επαρχίας μετά τη Ράκα (ανατολική Συρία, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος) που θα χάσει η Συρία στον τετραετή πόλεμο που διεξάγει ενάντια στους τζιχαντιστές.

Δείτε σε βίντεο Σύρους στρατιώτες να μάχονται στους δρόμους της Ιντλίμπ ενάντια στους τζιχαντιστές:

Η πόλη Ιντλίμπ είναι πλέον σχεδόν εντελώς πολιορκημένη από τους τζιχαντιστές και η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον παρά μόνο δύο εισόδους, από τα βορειοανατολικά και τα νοτιοδυτικά. Ο στρατός στέλνει ενισχύσεις στην πόλη και σφυροκόπησε θέσεις των τζιχαντιστών με αυτοσχέδιες βόμβες, τα λεγόμενα βαρέλια με εκρηκτικά, που ρίπτονται συνήθως από ελικόπτερα.

Σύμφωνα με έναν αντικαθεστωτικό ακτιβιστή στην επαρχία Ιντλίμπ, οι κάτοικοι της πόλης είναι κλεισμένοι και τρομοκρατημένοι στα σπίτια τους.

Στην Ιντλίμπ ζούσαν σχεδόν 200.000 άνθρωποι πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κυβερνήτης της ομώνυμης επαρχίας, όμως χιλιάδες εκτοπισμένοι εγκαταστάθηκαν κατόπιν εκεί.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Μέτωπο Αλ Νούσρα είχε εκδιώξει πολλές οργανώσεις στασιαστών από την επαρχία και πλέον ελέγχει το μεγαλύτερό της μέρος.

Δείτε βίντεο με πλάνα από τη βιομηχανική ζώνη της Ιντλίμπ όπου διεξήχθησαν σκληρές μάχες:

Στο βίντεο που ακολουθεί, μια ομάδα τζιχαντιστών προωθείται σε συνοικία δυτικά της Ιντλίμπ. Οι τζιχαντιστές φωνάζουν το μόνο σύνθημα που ξέρουν, “Αλλάχ Ακμπάρ”:

Σχετικά άρθρα