Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΕ – Ρωσία: Καθυστερούν λόγω Ουκρανίας οι συζητήσεις για τον αγωγό South Stream

ΕΕ – Ρωσία: Καθυστερούν λόγω Ουκρανίας οι συζητήσεις για τον αγωγό South Stream
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός South Stream, Γκίντερ Έτινγκερ, Ρωσία,

Ο Επίτροπος της ΕΕ για ενεργειακά θέματα Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι θα καθυστερήσει τις συζητήσεις με τη Ρωσία σχετικά με το σχέδιο του νότιου αγωγού φυσικού αερίου South Stream για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Δεν θα επιταχύνω επί του παρόντος τις συζητήσεις για αγωγούς, όπως τον South Stream, αυτές θα καθυστερήσουν», δήλωσε ο γερμανικής εθνικότητας κ. Έτινγκερ στην εφημερίδα Die Welt. Ο κ. Έτινγκερ δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τροφοδοσίας με αέριο.

Η Ρωσία ξεκίνησε την κατασκευή του South Stream, ο οποίος θα παρέκαμπτε την Ουκρανία, για να καλύπτει το 15% των αναγκών της ΕΕ σε αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας έως το 2018.

Αλλά το σχέδιο της υπό κρατικό έλεγχο ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom τέθηκε συχνά εν αμφιβόλω, λόγω νομικών διενέξεων με την ΕΕ, η οποία επιδιώκει την απεξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

Ο Επίτροπος δήλωσε ότι στηρίζει τις κυρώσεις που αφορούν στην έκδοση βίζας και τις τραπεζικές κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων και πλουσίων, αλλά όχι μεγάλης κλίμακας οικονομικά μέτρα.

«Θα ήταν λάθος να αμφισβητηθούν οι οικονομικοί δεσμοί που οικοδομήθηκαν επί δεκαετίες (με τη Ρωσία). Είναι σημαντικοί για την οικονομία και τις θέσεις απασχόλησης της Ευρώπης και της Ρωσίας», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα